רונית

חוב ריבית בגין תשלום פרמיות באיחור

שלום, אני מעסיקה ומפרישה לעובדיי , ע"פ החוק כעבור 3 או 6 חודשי העסקה, לקרן פנסיה על פי בחירתם. כעת קיבלתי מחברת הביטוח רשימה של חובות ריבית בגין ההפרשות הרטרואקטיביות. האם עליי לשלם את הריבית ? למה תשלום 3 או 6 חודשים רטרטואקטיביים לעובד נחשבים בכלל לאיחור בתשלום ? הרי זה ע"פ חוק . לתשובתכם אודה

עו"ד אבנר בן חיון

מבין שהתשלום הוא לפי צו ההרחבה לפנסית נכות. ככל שאת משלמת לעובד שאינו מגיע עם ביטוח פנסיוני בתחילת העבודה, לאחר 6 חודשים, אין כאן תשלום רטרואקטיבי, אלא חובת התשלום היא מהחודש השישי לעבודתו ולכן הוא צריך להיות משולם באופן שוטף. ככל שהוא משולם באיחור אזי נדרש תשלום ריבית פיגורים כמחויב על פי תקנות התשלומים. בגין עובד שמתקבל לעבודה עם ביטוח פנסיוני פעיל, אזי חובת התשלום היא מחודש העבודה הראשון. אלא שהצו מאפשר תשלום לאחר 3 חודשים,\ רטרואקטיבית. הואי ועדיים מדובר בתשלום מאוחר למועד שבו היו צריכים דמי הגמולים להשתלם לקרן, אזי יתכן וזו הסיבה לחיוב בריבית פיגורים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה