רחל

זכויות בת זוג מהפנסיה של הבעל

שלום, הורי פרודים, מעולם לא התגרשו ברבנות, והם גרים כ 5 שנים בשתי דירות צמודות בנחלה משותפת במושב. יש להם הסכם חתום מבית משפט לענייני משפחה, המסדיר את השותפות הרכושית שלם. הם שותפים מבחינה כלכלית. אין לאף אחד מהם בן זוג, וכעת לצערי, אבי בן ה63 חולה ומצוי על ערש דווי . אבי העצמאי, הפריש לפנסיה לעצמו כל השנים. אימי היא המוטב, ואין לה פנסיה משלה. האם היא תהיה זכאית כאלמנה, למרות המצב הקיים ביניהם. אבי מוכן לעשות כל דבר, על מנת שהיא תקבל את כספי הפנסיה. האם כדאי להם לבקש להעביר לאימי מחצית מזכויות הפנסיה על רקע הפרידה, או שהיא תוכר כאלמנה.

עו"ד אבנר בן חיון

יש לקבל יעוץ משפטי פרטני. בעקרון זכאות לפנסית שאירים לאלמנה הינה כקבוע בתקנון קרן הפנסיה הספיציפית. בחלק מתקנוני הקרנות יש דרישה לחיים משותפים בעת הפטירה.

רחל

תודה על המענה, מכיוון שהם לא גרים יחד, איך מחלקים את זכויות הפנסיה ( מרבית הסכום שהופקד היה שייך לשני בני הזוג), האם מספיק להציג את הסכם הפירוד מבית המשפט, לקרן הפנסיה, והם מחלקים את זה. אם זה אפשרי, האם הם לוקחים עמלה משמעותית? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

אם קיים הסכם פירוד שהתייחס לזכויות הפנסיוניות יש להעביר אותו לקרן הפנסיה. יחד עם זאת יש למצות את הבדיקה באם קיימת זכאות לאשה לפנסית שאירים במקרה פטירה, שכן יתכן וקיימת זכות כזו

רחל

ייבדק, תודה רבה, עזרת לנו המון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה