סיום ריסק זמני בקרן פנסיה
שלום, שמי רונית בעלת קרן פנסיה חדשה, זה 7 שנים. ב 12/14 הפסקתי את עבודתי בעקבות גילוי סרטן שד מוקדם. רכשתי ריסק זמני. ביולי 16 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, המעסיק הפקיד הפקדה של 7 חודשים רטרואקטיבית בפברואר 17. עכשיו חברת הביטוח דורשת ממני הצהרת בריאות. כמובן שביררתי בחברת הביטוח הקודמת שלי ונאמר לי שאם יש ריסק זמני והמעסיק משלם רטרואקטיבית וזה עדיין בטווח הנ24 חודש, לא אהיה אמורה למלא הצהרת בריאות. עכשיו אני מבינה שתאריך ההפקדה קובע?! האם יש מה לעשות בנושא? יש לציין שלא היו כל תביעות של אובדן כושר במשך כל התקופה ושהמחלה התגלתה שהייתי מבוטחת.. וכיום מאחוריי. אנא עצתך אם אפשר לעשות משהו? תודה רבה!
תשלום אחרון מהמעסיק הקודם 12/2014. עשית ריסק זמני. תקופה מקסימלית של ריסק זמני בקרן פנסיה חדשה היא הקצר מבין: תקופת החברות הרצופה האחרונה (7 שנים) או 24 חודש. כלומר בהנחה ששילמת לכל התקופה - המקסימום המותר בריסק זמני אצלך הוא 24 חודשים. היינו עד לחודש 12/2016. או 1/2017 (יש לבדוק זאת- זה נראה קריטי). ואז המעסיק החדש נכנס לתמונה. תחילת עבודה שם - 7/2016. לכאורה - אם עשית ריסק זמני אזי את מבוטחת פעילה ולכן חובת הביטוח הפנסיוני על המעסיק החדש היא מחודש העבודה הראשון ולא לאחר 6 חודשים. ויש לדעת שבתשלום רטרואקטיבי לקרן פנסיה - כל שחולפת שנת מס (כמו במקרה הזה שהתשלום בוצע בפברואר- לא ניתן לזקוף עבור חודשים בשנת המס הקודמת). מעבר לכך, גם אם המעסיק היה מפקיד בדצמבר 2016, רטרואקטיבית, לא ניתן לרכוש / לזקוף כיסוי ביטוחי רטרואקטיבית אלא למועד התשלום בלבד. ולכן יתכן ויש לך הפסקה ברצף הביטוחי. בכל מקרה את מציינת כי "ביררת בחברת הביטוח הקודמת" כלומר מדובר על ביטוח בחברה שונה מזו שבה היית מבוטחת בקרן הפנסיה ושבה גם עשית את הריסק הזמני? אם כן, וכל עוד לא היה העברת זכויות, אזי קרן הפנסיה החדשה יכולה בהחלטה לבקש הצהרת בריאות ויתר על כן גם ללא הצהרת בריאות היא יכולה לטעון שאם ח"ו וח"ו יהיה אירוע ביטוחי כתוצאה מהמחלה טרם חלפו 60 חודשים ממועד ההצטרפות ועד למועד האירועי הביטוחי, אזי לא צברת את תקופת האכשרה. ככל שניתן תשארי בקרן הפנסיה בה את היית מבוטחת מכתחילה תוך שמירה על הרצף הביטוחי. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון