אבירם

הלנת שכר פנסיה לעובדת

שלום רב, חמתי עבדה בגן ילדים פרטי בשלוש וחצי השנים האחרונות. לאחרונה, בבדיקה מקרית שביצעתי נודע לי כי החל מחודש 7.2015 לא בוצעו הפקדות לקופת הפנסיה שלה ע"י המעביד למרות שבתלוש המשכורת שלה בוצעו הניכויים מידי חודש. פנינו למעסיק והוא טען בפנינו שיטפל בבעיה אך חלפו חודשיים והוא עדיין לא העביר כספים. בינתיים חמתי החליטה לעזוב את עבודתה. מספר שאלות שאבקש את התייחסותכם בבקשה : 1. האם ביטוח לאומי מחויב להכיר בה כמתפטרת בתנאי מפוטרת ולשלם לה פיצויי פיטורין ? 2. האם ישנה אחראיות לחברת הביטוח. האם עלי לפנות אליהם שיטפלו בבעיה ? 3. האם הייתם ממליצים לפנות לבית הדין לעבודה לתבוע את המעסיק. אם כן איך אני מחשב את סכום הפיצוי המגיע לעובד. תודה רבה וחג שמח

עו"ד אבנר בן חיון

לשאלה הראשונה נא פנה לפורום דיני עבודה. לשאלה השניה- למבטח פנסיוני קמה אחריות ביחס לחוב מעסיק עבור עובדו לקופת גמל רק אם העובד כבר צורף מאותו מעסיק למבטח הפנסיוני או באם המעסיק דיווח וטרם שילם את דמי הגמולים לשאלה השלישית- באופן כללי ככל שקיימת לך זכות שהמעסיק לא קיים- ניתן לפנו לבית הדין למימוש הזכות. יש לקבל ייעוץ והדרכה לגבי הגשת התביעה ואופן הגשת התביעה במוקדי שירות סיוע (קו לעובד) (ככל שאינך פונה לתביעה באמצעות עו"ד)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה