גדעון

סעיף הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל ובקרן השתלמות

שלום, בדוחות השנתיים שקבלתי לאחרונה ראיתי ניכוי תחת סעיף שנקרא "הוצאות ניהול השקעות". רציתי לשאול, האם הסכום שנוכה הוא בגדר הוצאות שהיו בפועל, או שאולי זוהי עוד דרך לחברה לנפח את הדמי ניהול שהיא גובה, וניתן, איפוא, לנהל על כך משא ומתן כדי להפחיתן ? תודה.

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שהינך מתייחס לדוחות שנתים בקרן פנסיה, אזי קרן פנסיה גובה מהעמית דמי ניהול (בשיעור אחוזי מהצבירה של העמית בקרן ושעור אחוזי מדמי הגמולים החודשיים). בנוסף לדמי הניהול, גובה קרן הפנסיה סכומים נוספים בגין כיסוי ביטוחי וכן בגין ניהול השקעות הקרן. גבית סכומים אלה הינה מותרת על פי הוראות הדין החל על הקרן. בניגוד לדמי הניהול לא ניתן בגין סכומים אלה לנהל מו"מ מול הקרן שכן היא מחויבת בחובת שוויון כלפי כלל עמיתי הקרן.

גדעון

מצטער, שכחתי לציין שהמדובר בקופת גמל ובקרן השתלמות...

עו"ד אבנר בן חיון

אוקי. האמור חל גם לגבי קרן השתלמות וקופת גמל (בשינוי אחד שבקופות אלה לא מנכים דמי סיכון מתוך נכסי העמיתים אלא הוצאות בגין השקעה בלבד)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה