בר

קרן פנסיה לאחר חצי שנה במקום אחרי 3 חודשים

היי, עבדתי במשך 7 חודשים דרך חברת כח אדם. כשהתחלתי לעבוד מילאתי כרטיס עובד ובאחד הסעיפים נישאלת אם יש לי ביטוח פנסיוני, סימנתי שכן (אך לא ציינתי איזה). עברו 6 חודשים ופתאום הבחנתי בתלוש שלא שולם לי קרן פנסיה בזמן (כלומר לאחר 3 חודשים), כשהתקשרתי לברר הם ביקשו דוחות אחרונים מהקופה הפעילה ואחרי 7 חודשים, שילמו לי רטרו על חצי שנה! (זא שהמשכורת של החודש האחרון שעבדתי שהיה בעצם חצי חודש כי החלפתי לחופשת לידה הלך לי על הרטרו של ההפרשות). השאלה שלי היא האם אני יכולה לתבוע אותם על זה שלא שילמו לי בזמן? ואם כן, האם זה יהיה שווה את הטרטור בסוף מבחינה כלכלית?. תודה רבה

עירית

שלום רב, עבדתי שבע שנים בעמותה עירונית וסיימתי את עבודתי. מתברר לי שהמעסיק התחיל להפריש לי לקרן פנסיה רק לאחר שלושה חודשים ושבררתי על כך אמר שמחובתי היה לעדכן אותו על כך שיש לי קופת גמל אחרת הוא לא חייב גם חצי שנה להפריש. יש לציין שהמעסיק ידע על מקומות העבודה הקודמים שלי והייתי מעל גיל ארבעים. יש להניח שגם שלושה חודשים אחרי תחילת עבודתי לא עידכנתי אותו מיוזמתי על כך שכבר עשרים שנה יש לי קופת גמל. האם אחריות העדכון עלי? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

שלאלה הראשונה התשובה חיובית. לשאלה השניה- אין לי דרך לענות על זה. זו בחירה שלך בכל מקרה בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה