נון

פנסיית נכות עקב מחלה

אני נכה בת 60 המקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי ומחברת הביטוח פנסיית נכות בגובה 60% (זה אחוז הנכות שנקבע לי ) מהשכר האחרון שהשתכרתי. אני ממשיכה לשלם את התשלומים החודשיים לחברת הביטוח באופן עצמאי. ברצוני לדעת האם עם הגיעי לגיל פרישה סכום פנסיית הנכות ישתנה או שימשיך להיות אותו סכום?

עו"ד אבנר בן חיון

השאלה היא כללית ויש לבדו על פי תקנון הקרן. אולם באופן כללי ניתן לומר שלא ניתן להגדיל סכום פנסית נכות בגין תשלומים שבוצעו לקרן לאחר קרות אירוע הנכות. בעקרון המשכורת הקובעת לפנסית נכות מתקבעת למשכורת המבוטחת בעת קרות מקרה הנכות. שאם לא כן, כל מי שמקבל פנסית נכות ימשיך הפרשות לקרן הפנסיה על מנת ל הגדיל את פנסיה הנכות שכבר קרתה, דבר שהוא אינו הגיוני בעליל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה