לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חנה

ממתינה להחלטת ועדה רפואית בדבר אכ"ע

אני נמצאת בפני דילמה לגבי המצב הבא: על מנת שלא לסכן מלוא הזכויות האם להמתין למתן החלטת הועדה הרפואית בדבר אכ"ע או להתעקש לשלם עצמאית עוד מחודש 12/2016 אני ממתינה להחלטת ועדה רפואית בדבר אכ"ע , כך שבגין כל חודשי שנת 2017 לא שולמו לי דמי גמולים, בפניה לקרן לסדר זאת אמר לי הנציג שאני יכולה לשלם עצמאית הפקדות מלאות אך שאולי כדאי שנמתין להחלטת הועדה הרפואית כי לאחר החלטת הועדה נראה כמה והאם יש צורך להשלים ולכן שאעביר כעת רק את ספח הבקשה לריסק חתום על ידי. שאלתי היא: האם כדאי לפעול כפי עצת הנציג ולהמתין להחלטת הועדה כשרק הבקשה לריסק החתום על ידי נמצא אצלם? או שלא כדאי לקחת סיכון ולעמוד על כך שאני רוצה לשלם עצמאית כעת הפקדות מלאות? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

למיטב הבנתי אין הבדל לענין הכיסוי הביטוחי וקביעת המשכורת הקובעת בין תשלום ריסק בלבד לבין הפקדות מלאות ובלבד שתוודאי שאת משלמת ריסק לכיסוי המשכורת המבוטחת שאת מעוניינת בה. הפקדות מלאות מספקות גם חסכון ולא רק לריסק. יתרון שיש בהפקדות מלאות הוא שהן מאפשרות כיסוי ביטוחי לתוקפה ארוכה יותר מהסדר ריסק. שכן תשלום לתקופת ריסק אפשרי לתקופה הקצרה שמבין: מס' חודשי החברות הרצופים האחרונה או 24 חודשי ם, לפי הנמוך. לדוגמא אם היית מבוטחת בקרן בגין הפקדות שוטפות לתקופה של 12 חודשים בלבד, אזי תקופת הסדר הריסק המקסימלית תהיה 12 חודשים. אם היית מבוטחת בגין הפקדות שוטפות של 30 חודשים, הסדר הריסק המקסימלי הוא 24 חודשים. בכל מקרה כדי לקבל ייעוץ פנסיוני פרטני ולבחור מהר (הואיל ולפי התיאור שלך שהתשלום האחרון כנראה היה ב-2016 יתכן ועברה התקופה של הסדר הריסק האוטומטי בת 5 החודשים ואת צריכה לצבור זכויות מחדש )

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה