רוני פרץ

משיכה מקופת גמל עצמאית שהןפקדו בה כספים לאר 2008

שלום. ברשותי קופת גמל שהפקדתי בה (אני כשכיר ) כספי חיסכון גם אחרי 2008 בתור עצמאי - ללא הפקדות מעביד וללא הקלות ממס הכנסה . בקופה כספים שהופקדו עד 2006 שהם פתורים ממס וסכום שהופקד לאחר 2008 שנאמר ממנהל הקופה (מנורה מבטחים) כי עלי לשלם מס בשיעור 35% מס למרות שהופקדו בה כספי חיסכון ששולם עליהם כבר מס. שאלתי: 1- אני פנסיונר - בן 67 - האם יש דרך לקבל פתור ממס על הסכום שהופקד לאחר שנת 2008? 2- האם המס בגין קופות גמל בר קיזוז עם רווחים מנירות עדך? תודה רוני

עו"ד אבנר בן חיון

משיכה של כספים מקופת גמל קצבה / חסכון שהופקדו החל משנת 2008 ניתנים למשיכה כקצבה בלבד. החריג לכלל זה הוא קיומה של קצבה מינימלית הקבועה בחוק - מקרן פנסיה, ביטוח מנהלים, פנסית תקציבית. ממליץ להתייעץ עם יועץ פנסיוני בענין זה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה