שרה

פטור ממס על פדיון מוקדם של ביטוח מנהלים

עבדתי אצל שני מעסיקים שונים, בשני מקומות במקביל, ופוטרתי מהמעסיק העיקרי שלי בשנת 2011, המשכתי לעבוד אצל המעסיק השני, מאז שפוטרתי ועד היום הזה. ברצוני למשוך עתה את כספי ביטוח המנהלים שלי, מהמעסיק הראשון, בהנחיות למשיכת הכספים נאמר שיש פטור ממס, אם "חלפו 6 חדשים מעזיבת העבודה, לא התחלת לעבוד אצל מעסיק אחר, או שהינך עצמאי", במקרה שלי, לא התחלתי לעבוד אצל מעסיק אחר, ולא נהייתי עצמאית, אלא המשכתי לעבוד אצל המעסיק השני. האם יש לי פטור ממס על משיכה מוקדמת של הכספים, או לא? בתודה מראש על תשובתכם

עו"ד אבנר בן חיון

להבנתי הפטור ממס המדובר על הפקדות שלפני שנת 2000. בכל מקרה לפני משיכה של כספים מפוליסות ביטוח מנהלים מומלץ לקבל ייעוץ מיועץ פנסיוני מאחר והתנאים לפוליסות אלה שונו וכל הפקדה בפוליסת מנהלים הינה על בסיס מקדמים חדשים שיכולים להשתנות מעת לעת לעומת פוליסות שלפני 2013 שלגביהן המקדמים מקובעים ובלתי ניתנים לשינויץ מציע לך לבודק איך אפשר לשמור על הזכויות בפוליסות אלה. מעבר כמובן לכך שחסכון זה הוא חסכון פנסיוני המיועד לפרישה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה