משה

מועד תחילת הזכאות לפנסיית נכות

בתקנון כתוב שמועד תחילת הזכאות לפנסיית נכות הינו היום ה 61 שלאחר מועד הארוע המזכה. אם הארוע המזכה חל ביום 1/9 האם תקין שהקרן התחילה לשלם קצבה והפרשות רק בחודש נובמבר?

עו"ד אבנר בן חיון

תבדיל בין מועד הזכאות למועד התשלום בפועל. ויוסבר: מועד הזכאות- הוא המועד שממנו את ה זכאי להתחיל לקבל פנסיה. דוגמא: מועד אירוע מזכה- 1 ינואר; מועד תחילת זכאות לתשלום פנסיה (היינו החודש הראשון שבגינו תקבל פנסית נכות)- לאחר 61 ימים- היינו מיום 2 מרץ תשלום הפנסיה עצמו כמובן שנעשה לאחר מכן. שכן, אתה בכלל לא זכאי להגיש בקשה לפנסיה לפני חלוף 61 ימים שכן, טרם התגבשה הגדרת הנכות (למעשה הגדרת נכות היא איבוד היכולת לעבוד בעבודתו או בעבודה אחרת למשך תקופה העולה על 90 ימים) ולכן בהגדרה תמיד תשלום לך פנסית נכות לאחר מועד תחילת הזכאות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה