טלי

פיצויים וקרן פנסיה למנקה

העסקתי מנקה בביתי במשך 31/2 שנים. כשהיא ביקשה הטבה בשכר ולא הסכמתי, היא פשוט הפסיקה להגיע לעבודה.. לקופת גמל התחלתי להפריש לה רק בשנת עבודתה האחרונה. היא פדתה רק את כספי הפיצויים. שאלתי היא: האם אני אמורה לשלם את כספי הקופה רטרואקטיבית במלואם או שרק את חלק המעביד? האם אני אמורה לשלם גם את חלק הפיצויים למרות שהיא עזבה? והאם אני אמורה להפקיד לקופה או יכולה לשלם לה ישירות? תודה רבה.

עו"ד אבנר בן חיון

על פי צו ההרחבה לפנסיה חובה היית חייבת להפקיד עבורה הפקדות לקרן פנסיה מחודש העבודה ה-6 (ואם לעובדת היתה תכנית פנסיונית פעילה בתחילת עבודתה אצלך, אזי חובת ההפקדות הינה מהחודש הראשון). הפקדות אלה כוללת גם הפרשה לרכיב פיצויים. השייך לעובדת גם במקרה של התפטרות (אא"כ העובדת משכה כספים מהקרן). לאור האמור את מחויבת בהשלמת הפקדות בגין התקופה שעד לתחילת ההפקדות לקרן הפנסיה ובכלל זה גם את רכיב הפיצויים לקרן (יתכן ואת יכולה להעלות טענה שהואיל והיא משכה כספי פיצויים היא לא זכאית להפקדות בגין פיצויים. אולם זה תלוי באם היא פוטרה או התפטרה. אם פוטרה אזי את מחויבת לכל הדעות)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה