לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלעד

שאלה בנוגע לדמי ניהול בפנסיה

שלום, יש לי פנסיה שהתחלתי עם סוכן פנסיה של מקום העבודה הקודם, כעת עברתי למקום עבודה חדש עם סוכן חדש והמשכתי את אותה הפנסיה. טרם המעבר, בדקתי מול חברת הפנסיה האם דמי הניהול ישתנו בעת המעבר והובטח לי שלא יהיה שינוי במידה ויהיה רצף הפקדות. לאחר מכן, קיבלתי תשובות סותרות מנציגים, חלקם אמרו שמדובר בחוזה אישי ולכן לא יהיה שינוי וחלקם אמרו שמדובר בהטבה של סוכן ולכן זה כן ישתנה, רובם המליצו לחכות ולראות מה יקרה. כעת אני רואה שמינוי הסוכן של מקום העבודה החדש בוצע, הפקדות מהמעסיק החדש נכנסו ושדמי הניהול לא השתנו. האם יכול לקרות מצב שעוד 30 שנה, בהגעה לגיל פרישה, יחליטו פתאום שטעו בדמי הניהול ושצריך לקזז מהסכום הנצבר או משהו בסגנון? או שאפשר להיות רגוע? תודה רבה.

עו"ד אבנר בן חיון

לשאלתך, לא כדאי לישון על הזכויות ולבדוק עוד 30 שנים לגלות כי לא פעלו נכון. כי אז קשה, עד בלתי אפשרי לתקן. שאלת דמי הניהול היא פשוטה ביותר. אתה פונה (בכתב) לקרן הפנסיה ומבקש לקבל (בכתב) את גובה דמי הניהול הנגבים ממך. בהתאם לתשובה זו אתה בודק אם אלה דמי הניהול עליהם סוכם. כככל שלא. אתה מנהל איתם מו"מ להתאמת דמי הניהול הראויים מבחינתך. יש לדעת כי כיום (למעשה מזה מספר שנים) קיים חופש מוחלט לעובד לבחור את קרן הפנסיה ולעבור בכל עת מקרן פנסיה אחת לשניה כאשר דמי הניהול משמשים אחד מהגורמים להחלטה זו ולכן ניתן לנהל מו"מ להוזלה משמעותית של דמי הניהול. מומלץ לעשות שיעורי בית יסודיים באינטרנט (ובכלל זה באתר האינטרנט של אגף שוק ההון אשר הוביל מהלך להוזלה משמעותית (ביותר) של דמי הניהול בקרנות הפנסיה). כמו כן עליך לדעת כי אתה לא כפוף לאף סוכן ביטוח וכי למעסיק אסור (אין לי דרך להדגיש בפורמט הזה אבל ראה זו כהדגשה) להתערב בבחירת אופן ההתקשרות שלך מול קרן הפנסיה ובכלל זה כפית סוכן ביטוח. מומלץ לקבל ייעוץ פנסיוני מיועץ פנסיוני בלתי תלוי על מנת לוודא כי אתה בוחר כיום את ההחלטות הנכונות ביחס להרכב תיק הפנסיה שלך. בהצלחה

גלעד

תודה רבה על המענה. יש ברשותי מסמכים, גם שהוצאתי בעצמי מהעמוד האישי שלי באתר של חברת הפנסיה וגם שקיבלתי במייל מחברת הפנסיה! בשני המקרים מופיעים דמי הניהול הנכונים והזולים שסוכמו איתי כשהצטרפתי לפנסיה. השאלה שלי האם יכול להתעורר מצב שחברת הפנסיה תחליט עוד כמה עשרות שנים שטעו "ושכחו" לעדכן את דמי הניהול בעת מעבר מעסיק/סוכן ושצריכים לקזז מהסכום שיצטבר?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה