עמרם

הפרשות לקרן הפנסיה בזמן אובדן כושר עבודה

שלום, אני בתקופה של אובדן כושר עבודה כ 10 חודשים. את הקצבה עבור א.כ.א אני מקבל מחברת ביטוח נפרדת ולא מקרן הפנסיה שלי (יש לי ביטוח א.כ.א בהתאם להגדרת עסוק). האם קרן הפנסיה צריכה להמשיך ולהפריש לי הפרשות כלשהן? תודה מראש.

עו"ד אבנר בן חיון

לא. ההפרשות משולמות על ידי קרן הפנסיה עצמה רק במקרה שבו הנכות משולמת מקרן הפנסיה. מומלץ (ביותר) לבצע הפרשות מהר ככל שניתן בגין תקופת ה"חור" ברצף הביטוחי בקרן הפנסיה. מדוע את ה לא מקבל פנסית נכות מקרן הפנסיה אם אתה מבוטח בה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה