רויטל

מעסיק לא שילם פנסיה לקרן אך הוריד לי מהתלוש.

המעסיק לא הפריש לי לי פנסיה לקרן רק הוריד לי מהתלוש את השכר ללא הפקדה לקרן הפנסיה עובדת אצלי כשנה וחצי ערך .. מה עלי לעשות בכדי להתקדם בעניין? במידה וקשה עלי לקיחה עורך דין עקב מצב כלכלי לא קל בעלי בצבא שירות סדיר ואני עבדתי במעון ומתכלכלים לבד...ללא סיוע הורים..

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית יש לדעת כי המעסיק עובר על הוראה מפורשת בחוק הגת השכר והוא חשוף לסנקציה עונשית קשה מאוד (מעסיקים נקקסו על ידי משרד הכלכלה והתעשיה בגין עוולה זו בעשרות ואף במאות אלפי שקלים) המעשה של המעסיק חמור ביותר שכן בינתיים את נשארת ללא כיסויים ביטוחיים בקרן פנסיה למקרה ח"ו של נכות או שפטירה וזאת מעבר לפגיעה בחיסכון הפנסיוני לפנסית זקנה. לכן יש להתייחס לכך ברצינות ולפעול מהר ככל שניתן לתיקון המצב. ראשית יש להתריע בפני המעסיק, בכתב, כי מדובר על עבירה על הוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה שהוא במעמד של חוק ובנוסף עבירה על הוראות חוק הגננת השכר ולבקש ממנו לתקן את המצב במהירות ולהעביר את הכספים לקרן פנסיה שבה תבוטחי. ניתן לפעול בכמה מישורים- 1.להתלונן לאגף האכיפה במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים (ראי קישור לאתר המשרד להגשת תלונה- https://bit.ly/2Kzzucg ) 2. להגיש תביעה משפטית. לא מדובר בתביעה משפטית מסובכת וניתן להעזר לשכות סיוע (ניתן לחפש באינטרנט גורמים שיכולים לסייע). בכל מקרה מדובר על הגשת תביעה לבית הדין לעבודה בלשון חופשיה תוך ציון הסכומים שקוזזו ממשכורתך

אווה

האם ניתן לתבוע פיצוי לאחר שבוצעה הפקדה אף על פי שהיא באיחור?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה