אריג

פיצוי פיטורים אחרי התפטרות בגין טיפול בילד

אני סימתי עבודה אחרי לידת תאומים עבדי 9.07 שנים המשכורת האחרונה סה"כ לתשלום היתה 4600 היתה כוללת ימי מחלה ושעות נוספות כי יצאתי לשמירת הריון לא עבדי טוב אז הוא חשב ליי פיצויים בסך 16000 זה הגיוני ?

עו"ד אבנר בן חיון

מן הסתם המעסיק תירף אותך לקרן פנסיה בתקופת עבודתך. חלק מההפקדות לקרן פנסיה הינן עבור פיצוי פיטורים. כלומר, חלק מפיצוי הפיטורים שלך נמצאים בקרן הפנסיה. על פי חוק פיצוי הפיטורים, המעסיק מחויב בתשלום פיצוי פיטורים, לפי גובה משכורת אחרונה כפול שנות העבודה אצל המעסיק. ככל שהמעסיק הפקיד כספים לקרן פנסיה בגין רכיב פיצוי פיטורים הוא מנכה מחישוב פיצוי הפיטורים שעל פי החוק את הסכום שנצבר ברכיב הפיצויים בקרן. משלם לעובד באופן ישירות את חלק ההפרש בלבד ומשחרר לטובת העובד את הכספים שבקרן הפנסיה. מצב זה נקרא "על חשבון". כלומר הפקדות מעסיק לקרן פנסיה 'על חשבון' פיצוי הפיטורים שעתיד לשלם המעסיק בסיום יחסי העבודה חוק פיצוי פיטורים מאפשר חלופה של הפקדת רכיב פיצוי פיטורים שנקראת "במקום" (סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים). בחלופה זו, ככל שנקבע בהסכם העבודה החל (בין אם זה הסכם אישי, הסכם קיבוצי או ברוב המקרים היום- צו הרחבה לפנסיה מקיפה במשק) - כי ההפקדות לרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה יבואו "במקום" אז המעסיק אינו מחויב בהשלמת פיצוי פיטורים בגין חלק זה והוא יחויב בהשלמה רק על חלק המשכורת שבגינו לא הופקדו פ"פ

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה