אסתר סגל

לא הופרשה פנסיה מה אני עושה

עבדתי קרוב ל 6 חודשים בחברת הייטק ומהחודש הראשון ניכו לי בתלוש לפנסיה [מהחודש 3 רטואקטיבי]וקרן השתלמות ,ואח"כ לבקשת הלקוח עברתי חברה[התפטרתי מעצמי],והיום 3חודשים מסיום העבודה אני מגלה שפתחו לי קופה בהפניקס אבל החברה לא הפרישה לי לשם כלום. שאלתי-אם מותר להם להחזיר לי מה שגבו ממני ולא להעביר את חובם לקופה? ומה לעשות שהם מתחמקים ממני כל הזמן?[אציין שבתחילת העבודה אצלם היה לי קופה לא פעילה ממעסיק קודם]

עו"ד אבנר בן חיון

אם התחלת את ההעסקה ללא ביטוח פנסיוני פעיל, אזי המעסיק מחויב בהפקדות רק מחודש העבודה השישי, כך שיתכן ובמקרה זה לא קמה לך הזכאות להפקדות לקרן פנסיה (לגבי קרן השתלמות אין צו הרחבה בענין זה והדבר נתון לקביעה בענין זה להסכם העבודה) למרות שניכוי ההפקדות מהחודש השלישי מצביע על כך שהם ראו שקמה לך זכאות להפקדות מהחודש הראשון, והייתי מתעקש על כך. האם בקשת את תנאי ההעסקה שניתנו לך בתחילת ההעקסה / הסכם העבודה? לגבי חלק העובד בהפקדות שנוכה ממך אין שאלה והמעסיק מחויב החזר

אסתר סגל

הוספה:אם באמת לדעתם הם לא היו צריכים להפריש לי, אז למה הפרישו על החודש החמישי ולא הפקידו את מה שהם גבו על החודש הראשון?

אסתר סגל

בחוזה כתוב שישולם פנסיה וכו" אבל לא מפורט ממתי ואם עפ"י חוק וכדומה והם מעצמם בחודש 3 פנו אלי לתת לי פנסיה ,מה זה אומר?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה