עידן

מיסוי קצבאות שאירים וקצבאות נכות

שלום, במסגרת קרן הפנסיה קיימים ביטוח שאירים וביטוח נכות. האם הקצבאות שמקבלים מקרן הפנסיה במקרה של אירוע ביטוח (פטירה/נכות) חייבים בניכויים השונים (מס הכנסה / מס בריאות / ביטוח לאומי) כמו שכר רגיל או שהם פטורים? תודה מראש.

עו"ד אבנר בן חיון

קיצבת שאירים שמקורה ב"מתשלומים פטורים" פטורה ממס ללא תיקרה. קיצבת שאירים שאיננה "מתשלומים פטורים" המשולמת מקופת גמל לקיצבה, או פנסיה תקציבית, פטורה ממס עד תיקרת הקיצבה המזכה 8,380 ₪. פנסית נכותם - נהנית מפטור עד לגובה התקרה המזכה

עידן

תודה על התשובה. לא ציינת - מה היא התקרה המזכה עבור פנסיית נכות? ובנוסף מה בנוגע לניכויים של ביטוח לאומי ומס ביטוח בריאות? האם מנוכים מקצבאות אלו? תודה שוב!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה