רחל

תשלום עבור זכיות פנסיה

בשנים 1994-1996 לא שהייתי בארץ, האם אני יכולה לקנות את זכיות הפנסיה שלי עבור השנים הללו, היום?

עו"ד אבנר בן חיון

זכאות לפנסיה נצברת בקרן פנסיה (ותיקה או חדשה), במסגרת עבודה כשכיר או כעצמאי. בקרן פנסיה רגילה ניתן להפקיד הפקדות שוטפות רק בגין שנת המס בה משולמות ההפקדות. בין כשכיר ובין כעצמאי. קיימים מוצרים פנסיוניים אשר לא נהנים מאג"ח מיועדות כפי שמקלות קרנות הפנסיה הרגילות, ובהם ניתן להפקיד הפקדות חד פעמיות (קרן פנסיה כללית או קופת גמל להשקעה או קופת גמל לחסכון). הפקדות אלה ישולמו לך בגיל פרישה כקצבה בלבד (קיים חריג לכך שניתן למשוך אותן כסכום הוני ככל שקיימת 'קצבה מזערית'). על הפקדות אלה תקבלי הטבות מס בניהול הכסף ככל שלא ימשכו כסכומים הונים האמור הוא על 'קצה המזלג' מומלץ לפנות ליועץ פנסיוני בקיא בתחום על מת לקבל עצה טובה ומדויקת על בסיס הנתונים האישיים (חסכון קיים, מוצרים קיימים, היקפי ביטוח וכיו"ב)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה