טובה יצחקי

ביתי עזבה מקום עבודה לטובת מקום עבודה חדש. בחודש שבין מקום עבודה למשנהו, שבו לא עבדה, חלתה ונחשבת נכה האם זכאית לפנסית נכות?

זכאות לפנסית נכות

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית כל, רפואה שלמה והחלמה מהירה. ככל ששולמו לה הפקדות לקרן הפנסיה ממקום העבודה, היא אמורה להיות במעמד "מבוטח פעיל" בקרן הפנסיה. מעמד זה נשמר בקרן הפנסיה לתקופה של 5 חודשים ממועד ההפקדה האחרון. היינו, ככל שקורה לה אירוע המזכה בפנסית נכות, גם אחרי התשלום האחרון של המעסיק, ובתקופת ה-5 חודשים שממועד התשלום האחרון,היא נחשבת "מבוטח פעיל"והיא זכאית לגיש בקשה לפנסית נכות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה