אתי

מעסיק שהפריש תשלומים חלקיים בלבד לקרן הפנסיה

שלום רב, בשנת 2013 הייתי עובדת שכירה בחברה. בדוח השנתי של קרן הפנסיה גיליתי שבשנה זו (2013) הפריש עבורי המעסיק 3.33% עבור תגמולים ו- 3.33% עבור פיצויים ולא 5% כנדרש בחוק. פניתי להנהלת החשבונות ושם אישרו שנעשתה 'טעות' והדבר יתוקן. חרף כל פניותיי לא נעשה דבר בעניין. ברצוני לציין שסיימתי את עבודתי בחברה באמצע שנת 2013 ונראה לי שהדבר האחרון שמעסיקי לשעבר מעוניין בו הוא להשלים עבורי את הפרשת הכספים. ידוע לי שזו חובתו של המעסיק, ושאלתי היא מה עליי לעשות כדי שהוא אכן יעמוד בחובתו זו. מודה על תשובתכם, אתי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, אכן בשנת 2013 שיעור ההפרשות מכוח הוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק עמדו על 10% מעביד + 5% עובד. בנסיבות אלו, ככל והמעביד הפר חובתו ולא הפקיד את מלוא ההרפרשות המתחייבות, ניתן למצות הזכויות במסגרת תביעה המוגשת לבית הדין האזורי לעבודה. יחד עם זאת, טרם פנייה לערכאות מציע להעביר למעסיק דרישה בכתב במסגרתה ייתבקש להשלים החסר, תוך הבהרה כי במידה והנושא לא יוסדר בתוך פרק זמן קצוב, תוגש תביעה לבית הדין. בהצלחה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה