אבי

פנסיה לפי סעיף 14

אני עומד לפני חתימה על חוזה. אודה להתייחסות לחוזים של אנשי היי-טק אשר המעסיק מחלק להם את השכר באופן הבא. המעסיק מחלק את השכר ל-80% להפרשות סוציאליות ו-20% מהשכר כתוספת גלובלית בגין שעות נוספות (אולם אלה לא שעות נוספות אמיתיות בפועל אלא פיקטיביות, זהו שכר שאקבל בכל חודש בחודשו). המעסיק גם דורש חתימה על סעיף 14 מתחילת ההעסקה. האם כאשר אתפטר או אפוטר, אקבל 100% מהשכר כפיצויי פיטורין או רק 80%?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, מציע לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בהתייחס לנסיבות הקונקרטיות של העסקתך. ככלל ניתן לומר כי במידה ומדובר בהפרשות המחוייבות ע"פ דין, המבוצעות מכוח צווי ההרחבה הענפיים ו/או צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק (להלן: "הצו הכללי"), הרי שפיצול פיקטיבי של השכר אינו פוטר המעביד מחובתו לבצע הפרשה בגין מלוא השכר. תשומת לבך כי תקרת השכר המבוטח בצו הכללי הינה השכר הממוצע במשק. בכל הנוגע לפיצויי פיטורים, הרי במידה ונסיבות סיום עבודתך יזכו אותך בפיצויי פיטורים ע"פ חוק, והמעביד לא הפריש בגין רכיב הפיצויים ממלוא השכר "האמיתי", תעמוד לך טענה בעניין. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה