אבי מזרחי

כיצד ניתן לבצע משיכת כספים מוקדמת מקופת גמל בגין ילדה נכה - הנכות התגלתה לאחר פתיחת קופת הגמל

שלום יו"ד בכור אני אב לילדה סיעודית עם 100% נכות במקום עבודתי נפתחה לי קופת גמל ב - 2008 וכיום יש בה 40,000 ₪ בתי הנכה נולדה לאחר פתיחת קופת הגמל, בשנת 2009 . למיטה הבנתי, יש באפשרותי למשוך את הכספים בקופת הגמל ללא תשלום 35% אחוז מס בגלל בתי הנכה ? חשוב לי לציין, אני ואשתי משתכרים היטב הרבה מעל שכר המינימום, אך בכל זאת ארצה למשוך את הכספים בקופת הגמל לצורך טיפול בבתי. ביטוח לאומי מפנה לבירור מול משרד האוצר בעניין זה ולא מספק פרטים נוספים. האם תוכל לעומר לי למי צריך לפנות בעניין זה במשרד האוצר או בבנק או קרן קופת הגמל ? מי הכתובת, איזה טפסים צריך למלא והאם צריך לעמוד בקריטריון מסויים כדי לקבל זכאות זאת ( הכנסה נמוכה וכו') תודה לתשובתך אבי מזרחי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, ככלל, פקיד השומה מוסמך לפטור מחובת מס משיכה של כספי הגמל, בין היתר מסיבה של משיכה "מסיבות רפואיות" ו/או משיכה בעילה של "נכות רפואית" וזאת בכפוף לקריטריונים שנקבעו. מציע לפנות בנושא אל פקיד השומה ולמצות הזכויות. דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה