יוסי

פנסיה רטרואקטיבית למטפלת

שלום, המטפלת סיימה לעבוד בביתי. מכיוון שלא ידעתי, התברר שאני צריך להפקיד עבורה כספים לקרן הפנסיה. היא עבדה בביתי 10 חודשים ולכן לא מגיע לה פיצויי פיטורין. אני רוצה לפתוח עבורה קופה ולפקיד את הכספים של חלק העובד והמעביד - ללא דמי הפיצויים. האם ניתן לעשות זאת ? חברת הביטוח מחייבת אותי להפקיד את כל הכספים ואז למשוך חזרה את דמי הפיצויים שאינם מגיעים לה. האם ניתן לבצע זאת אחרת ? האם על משיכת כספי הפיצויים משלמים מיסוי כלשהו ? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, ככל ומדובר בהפקדות המבוצעות מכוח הוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, הרי על מרכיב פיצויי הפיטורים חלות הוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, המקנות לעובד הזכות לקבלם גם במקרה של התפטרות אשר איננה מזכה בפיצויי פיטורים ע"פ חוק. בנסיבות אלו, ספק אם הנך רשאי למשוך חזרה הכספים. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה