לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
א

המשך הפקדת כספים לקרן השתלמות במעבר בין עבודות?

שלום רב, לאחרונה התחלתי עבודה חדשה בחברת הייטק, ברשותי קרן פנסיה בתנאים טובים מהעבודה הקודמת, כולל קרן השתלמות. אמנם היו לי דמי ניהול נמוכים בחברה הקודמת, אך בחרתי שלא להתמקח עם הסוכנת ביטוח בעבודה החדשה (אחוז יותר), רק ביקשתי ממנה להמשיך להפריש כפי שהפרשתי עד כה לקרן הפנסיה ולפוליסת הביטוח, וגם ביקשתי שתיבדוק לי אופציה למהשיך הפקדה לקרן ההשתלמות הנוכחית שלי מאחר ואינני רוצה לפתוח חדשה (כפל קרנות). אך נענתי בשלילה ואף נתקלתי בהתנגדות נרחצת מצידה, היא טוענת שבלתי אפשרי להמשיך להפקיד לקרן ההשתלמות הנוכחית, ציינה בפני שבתי השקעות סירבו לקבל בעלות על קרן השתלמות קודמת של עובדים, וסוג של ניסתה לבלבל אותי עם נתונים שכנראה מטרתם ולגייע אותי, כתבה משהו שנשמע לי כמו תירוצים: "מהנדסים, וארגוני הייטק \ מורים לא יכולים להמשיך קרן השתלמות הפקדה בקרן השתלמות קודמת". נשמע לי תמוהה ואפילו מונע אינטרס שלה, במיוחד לאור העובדה שבחיפוש פשוט ברשת אתה מגלה שזכותו של עובד להמשיך הפקדה לקרן השתלמות שברשותו! אשמח לעזרה ומידע בנושא זה, לא רוצה ליפול קורבן לשטיקים של סוכנת עם אינטרסים, מתכוון לברר הכל בציציות גם מבחינת החוק. לעזרתכם אודה, תודה!

עו"ד אבנר בן חיון

אין שום מניעה להמשיך ולהפקיד לאותה קרן השתלמות / פנסיה / ביטוח מנהלים - עקב מעבר עבודה. יתכן והסדרי דמי הניהול יהיו שונים בין מעסיק למעסיק אך בעזרת מיקוח נכון מול הגוף המוסדי - ניתן להשיג דמי ניהול טובים. לתשומת ליבך במיוחד לתכנית בקרן הפנסיה ובביטוח המנהלים על מנת לוודא שהתשלומים ממשיכים להיות משולמים לאותה קרן פנסיה / ביטוח מנהלים שהיו לך במקום העבודה הקודם. וככל שסוכנת הביטוח מבקשת להעביר אותך קרן פנסיה אחרת (לביטוח מנהלים אחר לא ניתן הואיל ולא ניתן היום לפתוח תכנות חדשות לפי פוליסות ישנות) שכן, במעברים כאמור יתכנו תקלות של שינוים בכיסוי ביטוחי או הצהרות בריאות שאינן תואמות את המצב הבריאותי (ככל שהשתנה) ולכן יש ליהזהר בכך על מנת לא להימצא במצב של חוסר כיסוי ביטוחי או צבירת תקופת אכשרה מחדש בגין מחלה הקודמת למועד העברת הכספים / הצטרפות לקרן החדשה. לענין קרן ההשתלמות- לא רואה מניעה להמשיך ולהפקיד כספים לקרן הקיימת שלך. אתה לא זקוק לסוכנת הביטוח בענין זה והחופש והזכות לבחירת קרן ההשתלמות שלך היא בידך בלבד. הסוכנת אינה יכולה להתנגד לכך. היא מחויבת לתת לך מסמך הנמקה וככל שבכל זאת למרות עצה אתה בוחר באפשרות שלא על פי המלצתה, הזכות היא בידך. מניח שהמעסיק אינו מעורב בכך וטוב שכך. לתשומת ליבך כי קיים אתר של אגף שוק ההון המפקח על תחום החסכון הפנסיוני - והוא הפעיל שירות לאזרח בדיוק לענינים מסוג זה שבמסגרתו ניתן להתלונן - ראה קישור- http://www.mof.gov.il/hon/Pages/RedMail.aspx. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה