לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חוה

שינוי החלטה של קרן פנסיה בענין נכות

שלום רב, קרן הפנסיה (מקפת של מגדל) אישרה לי פנסיית נכות 3 שנים רטרואקטיבית וכן שנה קדימה (בסך הכל כארבע שנים+), כתוצאה מתאונה שהוכרה כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי והתנתה את התשלום בהמצאת פירוט הסכומים ששולמו לי על ידי ביטוח לאומי. מזה מספר חודשים שהקרן מעכבת את התשלום בטענה כי הענין נמצא בטיפול החשבות ושהם בעומס (חישוב הסכום שמגיע לי לאחר קיזוז התשלום מביטוח לאומי). היום נמסר לי על ידי נציג הקרן, שהתיק הוחזר לרופא הקרן לבחינת הזכאות מחדש וזאת ככל הנראה מאחר ובביטוח לאומי הוכרו לי אחוזי נכות נמוכים מאלה שקבע רופא הקרן. שאלתי: האם מותר לקרן לשנות בדיעבד את החלטתה על סמך החלטת הביטוח הלאומי? יצויין שבעבר נבדקתי על ידי רופא תעסוקתי מטעם הקרן והמצאתי להם חוו"ד רפואיות של רופאים מטעמי לפי דרישתם. האם הם יכולים לבטל את כל הסכומים שנקבע שאני זכאית להם (נכון לעכשיו עוד לא קיבלתי מהם שום תשלום), כי ביטוח לאומי הכיר בפחות אחוזי נכות?

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, בעקרון אם זכאות לפנסיה מקורה בתאונת עבודה במזכה בגמלת נכות מעבודה מביטוח לאומי, קרן הפנסיה נדרשת לבצע התאמה של פנסית הנכות על פי גובה הגמלה (בעקרון ככל שהוכרת כנכה על ידי הקרן - לא איבדת את מעמדך זה ואת זכאי לפנסית נכות אלא שתשלום פנסית הנכות מותאים לפי המבחן הבא: 100% משכורת קובעת (שעל פיה חישבו את פנסית הנכות שלך בקרן - פחות הגמלה שאת מקבלת מהמל"ל בגין הפגיעה בעבודה- ואת ההפרש את תקבלי מקרן הפנסיה כפנסית נכו. בנוס, את זכאית להפרשות ממלוא פנסית הנכות שלך לקרן הפנסיה). קרן הפנסיה על מנת, לבדוק מהו הסכום שהיא צריכה לחשב לצורך הנוסחה האמורה, מבקשת לקבל את המידע לגבי גובה הגמלה שאת מקבלת מהביטוח הלאומי. האמור הינו סקירה כללית, לגבי החלק הנשאל- אדגיש כי הח"מ מייצג את קרן הפנסיה מקפת וממילא יובן כי איני יכול להשיב על שאלתך. מציע שתפני לקבלת ייעוץ פרטני. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה