לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אהרון

אי תשלום פנסיה במקום העבודה

שלום רב, אני עובד מזה 7 חודשים בחברה באזור המרכז כשכיר. עם תחילת העסקתי, נאמר לי שלאחר 3 חודשי עבודה אני אתחיל לקבל פנסיה. לאחר 3 חודשי עבודה הגיעה נציגה מכח אדם והוסבר לי שללא נתונים של כרטיס האשראי (אין ברשותי- רק כרטיס דיירקט) לא אוכל להיקלט ולקבל פנסיה. ניסיתי בדרך שונה ונתתי פרטים של תעודת הזהות- אך עדיין ללא הצלחה. האחראית מכח האדם טענה שמגבשים הסכם עם סוכן מטעמם עם קרן פנסיה שמקום העבודה בוחר (למרות שיש לי קרן פנסיה קיימת משתי חברות- דבר שציינתי בפניה) אך עדיין לא קיבלתי שום פניה מטעם הסוכן וכל פעם שאני פונה לכח האדם- אומרים לי שמגבשים הסכם אך בפועל לא נעשה דבר. כעת, ברצוני לעזוב את מקום העבודה (עקב מעבר מגורים) ואני מאוד חושש שהחברה לא תקיים את מה שהבטיחה ואשאר ללא פנסיה. מה אוכל לעשות? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום ברכה. ראשית הדרישה לפרטי כרטיס אשראי נועדה על מנת לקבל מידע מהמסלקה הפנסיונית בקשר לחסכון הפנסיוני הקיים לך. וזאת, על מנת להתאים לך את המוצר והחיסכון הפנסיוני האופטימליים על ידי המשווק הפנסיוני (פרטי כרטיס האשראי לא נועדו לצורך ביצוע תשלום אלא כדרישה רגולטורית המוטלת על סוכני הביטוח / משווקים פנסיוניים). ביחס לשאלתך, החובה להפרשות פנסיוניות קיימת. יש לדעת כי קיימת חשיבות גדולה לשמירת רצף ההפקדות לקרן הפנסיה (אתה מתאר שקיימות לך שתי קרנות פנסיה קודם למועד תחילת העסקתך אצל המעסיק, אם כי לא ברור באם היו פעילות במועד תחילת ההעסקה - שכן, אם הם היו פעילות, ולא הופקדו כספים בעת תקופת היותך 'עמית פעיל' בקרן הפנסיה, שונה מעמדך בקרן ל'עמית לא פעיל' - מה שהביא להפסקת הכיסוי הביטוחי לנכות ולשאירים וכן להפסקת צבירת תקופת האכשרה וחיוב תחילת ספירתה מחדש). מציע לך להסדיר מהר ככל שניתן את ההפקדות ממקום עבודתך הנוכחי עוד בטרם תסיים לעבוד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה