דוד

עסקאות המשולמות בכסף מזומן.

לאחרונה הוחלט להגביל עסקאות במזומן עד לסכום מסוים,האם ניתן יהיה לבצע עסקאות בכסף מזומן עם קונים פלסטינאים מי"וש, שכן עם ישלמו בשק יש סכנה לקבלת התשלום, לא ניתן לדעת מראש מה סכום העסקה אלא רק לאחר שקילתה כך שגם העברה בנקאית לא תפתור את הבעיה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! אכן הוחלט להגביל את השימוש במזומן אך העניין טרם נכנס לחקיקה וטרם נכנס לתוקף. בדברי ההסבר עד כה אין התייחסות ספציפית למקרה אותו אתה מציג או מקרה דומה אך בכל זאת, קיימת התייחסות למקרים חריגים אחרים כדוגמת בעלי חשבון מוגבל. אני מעריך שכאשר התקנות ייכנסו לתוקפן, תהיה אפשרות לפנות לגורמים הרלוונטיים ולקבל אישור מיוחד להתנהל בדרך של קבלת מזומן במקרה זה, בכסוף לחובת דיווח ותשלום מס מלא כמובן. מציע במקרה כזה לפנות לעו"ד המומחה במיסוי ולקבל ייעוץ וייצוג לעניין זה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות