מיה

שינוי שם לאחר נישואין בעת חידוש הדרכון

שלום, ברשותי דרכון הונגרי בתוקף עד 2018. לאחרונה נישאתי ואני מעוניינת לשנות שם. האם יש צורך לשנות שם בשגרירות הונגריה? במידה ולא, האם יש צורך לשנות את השם כשארצה לחדש את הדרכון? והאם עבור כל זה אני צריכה מסמך מנוטריון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

כרגע אין חובה לעשות זאת, אלא אם את מעוניינת בכך. עושים זאת בדרך כלל לפני חידוש דרכון או בעקבות הולדת ילד/ה. תצטרכי להביא את תעודת הנישואין המקורית ולשים על העתק מאושר שלה בידי המשרד לשירותי דת בירושלים חותמת אפוסטיל במשרד החוץ. כמובן יש צורך גם בתרגום מתאים. בהצלחה!