רות

העברת זכויות בדירה ללא תמורה בין אחים

אחותי מתגוררת בדירה שרשומה במס שבח בלבד על שם אימי ז"ל (בטאבו הדירה רשומה עדיין על שם הבעלים הקודמים). לאחר מות אימי, החלטנו להעביר את הזכויות בדירה לאחותי שמתגוררת בה (כבר 26 שנים...) הבנתי שבסעיף העברה בין אחים אין אנו מחוייבים לשלם מס שבח בגין דירה זו אולם אנחנו כן מנצלים את הפטור. השאלה היא: האם העברה ללא תמורה שורפת פטור במס שבח?

עו"ד מיכאל אבירם

רות שלום. בטרם אשיב לשאלתך, לא ברור לי האם הוצא צו ירושה בקשר לעזבון אימך או לאו. ככל שטרם הוצא הרי שניתן להסתלק מירושה לטבות אחותך ואין לכך כל חיוב במס. במידה וקיים צו ירושה וכל הילדים הם היורשים, ניתן להגיע לאותה תוצאה באמצעות הסכם חלוקת עזבון ובלבד העזבון טרם חולק. מכל מקום העברה ללא תמורה ביו אחים אינה פטורה ממס וככזו נחשבת כניצול פטור.