בטי

ירושה

ב2011 נפטרה דודתי . היא הורישה בצוואה את דירתה לאבי (לא היו לה ילדים) ב2012 רשם אבי ,ללא תמורה את הדירה של דודתי על שמינו 3 ילדיו ללא תמורה לכל אחד 1/3. אבי נפטר בינואר 2014 . דירתו ,גם היא נרשמה על פי צוואה 1/3 על כל אחד.לכל אחד מאיתנו דירה בבעלות משותפת עם בנות זוג. אף אחד מאיתנו לא מכר ב4 השנים האחרונות אף נכס .אנחנו שוקלים למכור את הדירה של הדודה שנרשמה על שמינו עוד בחיי אבי, לחלק את התמורה ל3. האם אנו זכאים לפטור?

מיכאל אבירם, עו"ד

ככל שביום 1.1.2014 הייתה בבעלות כל אחד מהאחים היורשים דירה נוספת על השליש בדירה שקיבל במתנה, הרי שמכירת שליש הדירה לא פטורה ממס שבח. כמו כן יש לבחון האם חלפה תקופת הצינון ממועד קבלת המתנה, לפני ביצוע עסקה כל שהיא בדירת המתנה.