יובל

חוק הספאם ושליחה מייילים

שלום רב, יש לי עסק בתחום מסויים אשר אותו אני נותן כשירות במיקור חוץ מהמשרד שלי, מדובר בתחום שמקובל להעסיק בו שכירים ופחות חברות חיצוניות/פרינסלרים. אני רוצה לפנות לכל עסק פוטנצטיאלי שמפרסם שמחפש עובדים בתחום הזה באמצעות המייל אותו הם מפרסמים בפורטל הדרושים, כאשר בתוכן המייל אני כותב על עצמי ועל העסק שלי. כיצד אני נמנע בצורה הזו ממלכודת הספאם שמדובר בפרסומת ולא בשליחת קורות חיים

עו"ד גל מתתיהו

יובל שלום, לפי סעיף 30א. לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, "דבר פרסומת" הוא (בין היתר)- "מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת". משאלתך אני מבין כי הנך מציע לבית עסק את אותם שירותים שלגביהם הוא פרסם מודעת דרושים. על פניו נראה כי פנייה שכזו אינה מהווה "דבר פרסומת", כהגדרת מונח זה בחוק התקשורת, ועל כן אינה נחשבת לספאם. בכל מקרה מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ פרטני. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות