גיא

נשלחו אליי תמונות עירום של ילדה בוואצאפ

שלום, אני נער בן 15.5 לאחרונה נשלחו אליי תמונות עירום של ילדה מהשיכבה בוואצאפ. והתמונות נשלחו מהטלפון שלי לעוד אחד מהשכבה, אך לא אני זה ששלח. ובית הספר רצה לערב את המשטרה אבל בסוף לא עירבו, אלא רק את הרווחה. עכשיו השאלה שלי מה העבירה הפלילית?. אני אשמח לתשובה בזמן הקרוב כמה שיותר מהר

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דניאל, לא ברור לי כיצד נשלחו התמונות מהנייד שלך לחבר אחר?, אני מציע שנדבר על כך בפרטי !!!. המלצתי המידית קח לך עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע באפשרות שתזומן לחקירה במשטרה. כמעט תמיד, ייצוג משפטי בידי סניגור פלילי מקצוען ישפיע באופן מהותי אם לא מכריע על התוצאה. כנסת ישראל אישרה ביום (6.1.13) את "חוק הסרטונים" הקובע כי כל פרסום של תצלום, סרט או הקלטה בעלי אופי מיני שיש בהם כדי להשפיל את האדם המופיע בהם או לבזותו, ולא ניתנה הסכמתו לפרסום - ייחשב כהטרדה מינית ודינה יהיה כדין הפוגע במזיד בפרטיותו של אדם בהתאם לחוק הגנת הפרטיות - עד 5 שנות מאסר. בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי מטרתו העיקרית של החוק היא למגר ולהתמודד עם תופעת פרסומם של תצלומים או סרטים שבהם נראים נשים או גברים ברגעים אינטימיים ללא הסכמתם, תופעה שהתגברה בשנים האחרונות בעיקר ברשת האינטרנט לרבות ברשתות החברתיות ובתוכנות מסרים מידיים כדוגמת וואטסאפ וסקייפ. התיקון לחוק הרחיב, כאמור, את רשימת ההתנהגויות המהוות הטרדה מינית שמנויות בסעיף 3(א) לחוק למניעת הטרדה מינית. מעתה, רשימה זו תכלול גם "פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם, או עריכה או שילוב שלהם באופן שניתן לזהות את המצולם, המתמקדים במיניותו, בנסיבות שבהן הפרסום עלול להשפילו או לבזותו, ללא הסכמתו." כלומר, פרסום תצלומים, סרטים או הקלטות בעלי אופי מיני, שלא בהסכמת המצולמים, ברחבי האינטרנט, לרבות ברשתות החברתיות, ייחשבו כהטרדה מינית במקום פגיעה בפרטיות כפי שהיה עד היום. החוק כולל גם מספר הגנות אשר "יזכו" את המחזיק בהן בהגנה מפני אישום פלילי: א. הגנת תום הלב: הפרסום צריך שייעשה בתום לב. הגנה זו תירכש בסיטואציות שונות אותן הגדיר המחוקק ובשים לב ל"נסיבות הפרסום, תוכנו, צורתו, היקפו ומטרתו". ב. מטרה כשרה: הפרסום צריך שייעשה למטרה כשרה. ג. עניין ציבורי: צריך שיהיה בפרסום עניין ציבורי המצדיק אותו בנסיבות העניין, על הפרסום להיות פרסום שאינו כוזב, או הבעת דעה או הבעת ביקורת על בעל תפקיד ציבורי בקשר לתפקידו - והכל בכפוף למבחן הסבירות. תופעת פרסומם של צילומים מסוג זה ללא הסכמת המצולמים התגברה בשנים האחרונות, והמחוקק סבר שיש חשיבות עליונה במיגורה ובהתמודדות עמה. זאת, בפרט נוכח הנזק הרב העלול להיגרם למי שתצלומיהם פורסמו ברבים ללא הסכמתם. החוק נועד לתת כלי יעיל ומותאם יותר למשטרה לטיפול בתופעה שלעיל, בלי שיהיה על המצולם הנטל להוכיח את נסיבות הפרסום, כפי שנדרש בעבר בעבירה הקבועה בחוק הגנת הפרטיות. בברכה עו"ד פלילי רגב יאיר