דני

לא נתנו לאמא שלי את טופס הרישום הפלילי שלי

שלום, אני שלחתי הייפוי כוח ותמונה שאמא שלי תלך בעצמה ותבקש מהמשטרה. ולא נתנו לה את הטופס של הרישום הפלילי שלי. היא קיבלה רק -רישום עבירות תנועה. וגם לא יעזור דרך עו"ד אז מי כן יכול לעזור לי? אני רוצה לחזור לארץ בצורה שקטה לילדיי? אני מבקש שתעזרו לי לחזור לארץ שלי.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דני, אני מבין שאתה נמצא בחו"ל. ככלל, העיון במרשם הפלילי במשטרה הוא אישי. במקרים מיוחדים, שבהם קיימת מניעה (מחלה שמרתקת למיטה נתמכת בתעודה רפואית, שירות מילואים בצירוף אישור, אסיר המרצה עונש מאסר בפועל, שהייה בחו"ל וכיו"ב), יכול עורך דין להגיש בקשה לעיון במקום האדם, עפ"י ייפוי כוח ספציפי לנושא (יפוי כח מיוחד), בכפוף לחתימה על התחייבות שהמידע יימסר ישירות לשולחו ושלא לצורך ייצוגו. כאשר אתה בחו"ל ומבקש להוציא "תעודת מרשם פלילי". הנוהל הוא כדלקמן: עליך לגשת לשגרירות/קונסוליה הישראלית עם תצלום עמוד ראשון של הדרכון ובו פרטי המבקש ולמלא במקום טופס בקשה. הבקשה תישלח למדור מידע פלילי ושם תטופל. "תעודת מרשם פלילי" עבור הגורם המבקש ממך זאת תונפק בשפה האנגלית עם תרגום לעברית. התעודה תשלח ישירות לגוף הזכאי לקבלו, בערך תוך 3 שבועות. בהצלחה עו"ד פלילי רגב יאיר