אחד

תיק על אלימות שנמצא אצל התובע המשטרתי ולא בפרקליטות

מה זה אומר מבחינת הנאשם שתיק על אלימות נמצא אצל התובע המשטרתי ולא בפרקליטות?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום, חסרים פרטים לכן אמסור תשובה כללית. מהן סמכויות התביעה המשטרתית? במדינת ישראל קיימים שני גופים עיקריים המוסמכים להעמיד לדין בעבירות פליליות: הפרקליטות והמשטרה. התביעה המשטרתית מוסמכת להעמיד אנשים לדין בעבירות חטא ועוון ובחלק מעבירות הפשע. לשם המחשה: כ- 87% מכתבי האישום המוגשים במדינה מוגשים על ידי התביעה המשטרתית. לאחר הגשת התלונה וגביית הודעה מהמתלונן תאתר המשטרה את החשודים ותחקור אותם בנוגע לעבירה. במקרים מסוימים יעוכבו החשודים או ייעצרו לצורך המשך הליכי החקירה, וייתכן שישוחררו בתנאים מגבילים על מנת להגן על נפגע העבירה. במקרים מסוימים תיעשה חקירת נפגע עבירה, עד או חשוד בידי חוקר/ת נוער של המשטרה או בידי חוקר/ת ילדים של משרד העבודה והרווחה, בהתאם לגיל הנחקר ולסוג העבירה. מתי מוגש כתב אישום? עם סיום החקירה מועבר החומר ליחידת התביעות המשטרתית או לפרקליטות, בהתאם לסוג העבירה, לשם בחינת הראיות והחלטה באשר להגשת כתב אישום. אם נמצאו נגד החשוד ראיות לכאורה לביצוע העבירה, וקיים עניין ציבורי, יוגש נגדו כתב אישום. כתב האישום מוגש בדרך כלל לבית המשפט אשר בתחום שיפוטו נעברה העבירה. איך מתנהל ההליך המשפטי הפלילי? לאחר שהוגש לבית המשפט הרלוונטי כתב אישום, בית המשפט קובע תאריך לדיון הקראה. בדיון זה מקריאים לנאשם את כתב האישום נגדו והנאשם נותן את תשובתו - מודה או כופר באשמה. במידה והנאשם כופר באשמה, מתחיל שלב ההוכחות במשפט. התביעה מביאה את ראיותיה, ולאחר מכן הנאשם מציג את ראיותיו. לאחר מכן מגיע שלב הסיכומים של כל צד, ואז בית המשפט פוסק את הדין. מצא בית המשפט את הנאשם אשם, מגיע שלב הטיעונים לעונש ולאחריו גוזר בית המשפט את עונשו של הנאשם. מקווה שעזרתי בברכה עו"ד יאיר רגב