קופר

תביעה בסדר דין מהיר על סכסוך כספי

למנהל הפורום שלום, האם ניתן להגיש תביעה על סכסוך כספי בין ספקים (כ- 50,000 ש"ח) בסדר דין מהיר והאם אכן מדובר בהליך מהיר יותר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד לירון-צבי קניג

לפונה שלום, במידה ואין לך צ'קים של הנתבע, שטר חוב, חוזה חתום או חשבוניות חתומות, חובה להגיש תביעה ע"ס כ- 50,000 ש"ח כתביעה בסדר דין מהיר. האם מדובר בהליך מהיר יותר מיתר ההליכים הקיימים? - אם הנתבע לא התגונן, אז הגשת תביעה בסדר דין מהיר תהיה הדרך הארוכה, אבל אם הנתבע התגונן זו תהיה הדרך הקצרה. הסיבה היא שאם מגישים תביעה שלא באמצעות "סדר דין מהיר", והנתבע החליט להתגונן, בדרך כלל יתקיים דיון בעוד מספר חודשים שבסופו של הדיון ההליך המשפטי יועבר לפסים של סדר דין מהיר. כך קורה שהמסלול עד לקבלת פסק דין התארך ללא סיבה. לפיכך במידה ויש ברירה, אני בד"כ ממליץ שהתביעה תוגש בסדר דין מהיר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית