טובה

מהו זמן מקובל למו"מ?

שלום עו"ד עמית, האם תוכל לומר לי מהו זמן מקובל למו"מ? עבר מעל חודש מאז שסגרתי על מחיר עם קונים ומאז הם בתהליך בירור מול הבנק. טיוטה מצד עו"ד נמסרה לשני הצדדים. אני העברתי את הסתייגויותיי, שחלקן התקבלו וחלקן לא. לעומת זאת, הקונים טרם מסרו התייחסותם וכפי שציינתי, עדיין נמצאים בתהליך בירור מול הבנק. יש לציין שהם אמרו שוב ושוב כי הם מעוניינים בדירה ולא מתכוונים לסגת מהעסקה. אך יחד עם זאת, אמרו כי במידה ולא יקבלו הלוואה לא יוכלו לקנות את הדירה. האם חודש וחצי לתהליך זה זמן סביר? האם אני סתם חסרת סבלנות? האם מותר לי לחפש קונים אחרים? אודה לתשובתך, טובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

במסגרת מו"מ להתנות עסקה במתן הלוואה זה מצד אחד לגיטימי אבל מצד שני לפעמים זה תירוץ בלבד, ומוכר לא חייב להסכים לתנאי כזה ויכול להודיע מראש שהוא מתכוון לנהל במקביל מו"מ עם קונים נוספים. תקופה של חודש וחצי זו תקופה ארוכה מדי, ולטעמי יש לנקוט בפעולה אקטיבית שתתחם את זמן המו"מ עם הקונים הנוכחיים.