אור

בלעדיות מה עושים אם ...

אם מסתיימת בלעדיות ובעל נכס נותן בלעדיות למתווך אחר. איך אני מבטיחה את הלקוחות שחתומים אצלי שלא יגיעו לאותו מתווך יחתמו אצלו על טופס ויראו גם דרכו את הדירה. יש לקוחות שראו דרכי שעדיין בודקים כלכלית אם מסתדר להם ויש לקוחות שאם יצליחו למכור את דירתם אולי יקנו ולקוחות שנתנו הצעה נמוכה ולא הפגשתי ביניהם לבין בעלי הדירה כי ההצעות היו נמוכות מידיי ולא ראיתי שיש טעם וכו... מה אני עושה בנידון? 1. אולי לתת לבעל הדירה את כל השמות של הלקוחות שרשומים אצלי? שיתן אותם למתווך שנותן לו בלעדיות ושהם יהיו רשומים על הטופס שהם חותמים. 2. אולי יש משהו אחר שכדאי לעשות אשמח אם תגיד לי מה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לקוחות שחתומים אצלך צריכים להיזהר לא להתחייב למתווך אחר לגבי אותה דירה - אחרת עלולים לחוב פעמיים דמי תיווך. אפשר לרשום מייל לדוג' למוכר שמסכם את הלקוחות שהגיעו ואת הצעתם כולל הצעות נמוכות שלא העברת - ככה שהכול יהיה מסודר מנגד אם לקוח שרשום ברשימה יקנה בסוף את הבית יהיה לך גם הוכחה לעניין זה. בהצלחה רבה,

אור

שלום הבעיה שהמוכרים אומרים שחוץ מקונה אחד שהפגשתי בינהם לא הפגשתי בינם לבין אף קונה למשא ומתן אז לא מגיע לי דמי תיווך אם קונה שהיה אצלי יפנה אליהם בסיום הבלעדיות. אני לא הפגשתי כי היו קונים שעדיין לא מכרו את דירתם אבל היו מעוניינים בדירה או קונים שנתנו הצעה נמוכה. האם כדי להיות זכאית לדמי תיווך מהמוכרים אם נסגרת עיסקה לאחר הבלעדיות עם קונים שהגיעו דרכי בזמן הבלעדיות ולא הפגשתי למשא ומתן עם בעלי הדירה אז האם אני אהיה זכאית לדמי תיווך מהמוכרים?

אור

שלום הבעיה שבעלי הדירה אומרים שחוץ ממשא ומתן שנפגשו פנים מול פנים עם לקוח אחד. לא הפגשתי אותם עם אף לקוח למשא ומתן ולכן גם אם קונה שהגיע דרכי ירכוש דרכם את הדירה הם לא יהיו מחוייבים בדמי תיווך. היו קונים שהציעו הצעה נמוכה שלא היה כדאי להפגיש למשא ומתן או קונים שצריכים למכור את ביתם ורק אחכ מוכנים לקנות אז עדיין לא הפגשתי למשא ומתן פנים מול פנים כי לא היה צורך עדיין. האם אני לא אהייה זכאית לתשלום גם מהמוכר וגם מהקונה אם לא הפגשתי ביניהם למשא ומתן?

אור

שלום הבעיה שבעלי הדירה אומרים שחוץ ממשא ומתן שנפגשו פנים מול פנים עם לקוח אחד. לא הפגשתי אותם עם אף לקוח למשא ומתן ולכן גם אם קונה שהגיע דרכי ירכוש דרכם את הדירה הם לא יהיו מחוייבים בדמי תיווך. היו קונים שהציעו הצעה נמוכה שלא היה כדאי להפגיש למשא ומתן או קונים שצריכים למכור את ביתם ורק אחכ מוכנים לקנות אז עדיין לא הפגשתי למשא ומתן פנים מול פנים כי לא היה צורך עדיין. האם אני לא אהייה זכאית לתשלום גם מהמוכר וגם מהקונה אם לא הפגשתי ביניהם למשא ומתן?