דנה

דירה עם כמה מתווכים.

אנחנו קונים שהתקשרנו עם מתווכת לגבי דירה ספציפית. מעוניינים לרכוש את הדירה ולפגוש את המוכרת לשם כך. פנינו מספר פעמים למתווכת שתפעל להוצאת העסקה לפועל, אך אנו נתקלים כל הזמן בתשובות 'מורחות' ולא רציניות כמו למשל שהדירה בהקפאה ואין לה תשובה מהמוכרת. מאידך, אנו רואים שהדירה מפורסמת על ידי מתווכים אחרים (לעיתים אף במחיר נמוך יותר) והם טוענים שהדירה אקטואלית.אנו חוששים שנפסיד את העסקה בגלל התנהלות אדישה של המתווכת שלא מקדמת את העסקה כבר חודשיים, ורוצים לפנות למתווך אחר לגבי אותה הדירה. מה הדין לגבי מקרה כזה? תודה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם תתחייבו ל-2 מתווכים שונים - אתם עלולים לחוב בדמי התיווך פעמיים. על כן יש לזרז את המתווכת אליכם פניתם לראשונה ולחשוף בפניה את החשש שלכם. הצעתי ליצור קשר בהקדם עם בעל הדירה ולהיכנס למו"מ מהיר. בהצלחה,