חופית

תשלום דמי תיווך עבור עסקה שונה ממה שהוחלט - הטעייה

זוג מבוגר.פנו למתווך למכירת הדירה שבבעלותם.חתמו לבלעדיות למכירת הדירה.כותרת המסמך היא"הזמנת שירותי תיווך בלעדיים למכירת ו/או השכרת נכס מקרקעין" ההסכם מפנה לנספח בו מצויינים פרטי הנכס וכן את מחיר המכירה המבוקש(אין התייחסות לגובה שכד מבוקש) הזוג גר בשכירות. הזוג פעל למציאת שוכר ועתה המתווך דורש תשלום בגין השכירות שהם השכירו(כי לא רצו שהדירה תעמוד ריקה) נותר עוד 1.5 חוד' לתום הבלעדיות ועד כה הוצג עי המתווך קונה יחיד שלא התאים. האם הם אמורים להיות מחוייבים לתשלום בגין שכירות שהמתווך לא היה צד לקשירת הקשר והחוזה התייחס למכירת הנכס (צויין סכום המכירה בלבד ללא התייחסות לגובה השכירות) רק בגלל שלא תוקנה הכותרת בלבד?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הבעיה שכותרת המסמך לא תואמת את הנטען. לכן מומלץ להגיע להסכמה עם המתווך ע"מ למנוע דיונים ותביעות בין הצדדים. בהצלחה רבה,