ביטול דוח חניה באמצעות סעיף 225א לחסד"פ
שלום רב! השבוע הוטל עיקול של 820 ש"ח על חשבון הבנק שלי על ידי עיריית תל אביב. לאחר בירור עם העירייה התברר כי מדובר בדו"ח חניה שלא שולם משנת 2009, על סך 100 ש"ח. הדו"ח ניתן בתאריך בו הייתי בחו"ל (ככל הנראה אחי השתמש ברכב) ועל כן לא ידעתי על קיומו עד לשבוע זה. לדברי העירייה נשלחו שתי הודעות תשלום קנס בדואר רשום (שלא קיבלתי) בשנת 2010 וגובה מס בשנת 2011. אם הבנתי נכון, על העירייה מוטלת החובה לשלוח הודעה על תשלום קנס עד לשנה מיום נתינת הדו"ח, ובמידה ולא יבוטל הדו"ח. לפי התאריכים שמסרה לי נציגת העירייה, חלפו מעל שנה וחודשיים מתאריך כתיבת הדו"ח ועד לתאריך שליחת ההודעה הראשונה. האם ניתן לבטל את הדו"ח על סמך סעיף 225א לחסד"פ שקובע את החובה הזאת? (אפילו שחלפו מעל 3 שנים מיום כתיבת הדו"ח?) מה הפרוצדורה במקרה הזה- האם יש צורך בהוכחות? (רישומי העירייה למשל). תודה רבה! עדי
עדי שלום, בנושא התיישנות דוחות חניה יש לשים לב לשני מישורים. הראשון-התיישנות העבירה, והשני-התיישנות העונש. הראשון- לפי סעיף 225א לחסד"פ, הרי שבחלוף שנה מיום ביצוע עבירת קנס לא יוגש כתב אישום או הודעת תשלום קנס. במידה והודעת תשלום הקנס הראשונה נשלחה לנהג בדואר רשום לאחר שנה מיום ביצוע העבירה (רק אם הרכב רשום על שמך), הרי שניתן לפנות לעירייה ולדרוש את ביטול הדוח. השני- סעיף 10 לחסד"פ קובע כי עונש שהוטל, לא יחלו בביצועו ואם נפסק ביצועו לא ימשיכו בו, אם מיום שפסק הדין נעשה חלוט, עברו 3 שנים. בדוק את עצמך מול האמור ופעל בהתאם. עקרונית, אין זה משנה אם אחיך ביצע את העבירה שכן הבעל הרשום של הרכב אחראי עליו. בכפוף לסדרי הדין ולמועדים הקבועים בהם, ניתן כמובן להסב את הדוח ע"ש נהג שהשתמש ברכב בפועל. בהצלחה. www.traf.co.il
שלום עו"ד דודי ועדי, יש לשים לב שלפי סעיף 10 לחסד"פ (התיישנות דיונית של עונשים - הרלוונטי לעניין) מירוץ ההתיישנות מתחיל מיום שפסה"ד הפך לחלוט (או יותר נכון, לא בר ערעור), בעניין הדוח - מתן פסה"ד התרחש ברגע כתיבת הדו"ח ע"י הפקח ולא ברגע שבו הגיע ההודעה בדואר רשום ולא משנה אם הדו"ח באמת הגיע ליעדו. לפיכך, זמן ההתיישנות על הדו"ח הוא 3 שנים ו-45 ימים (45 ימים תקופת הערעור ו3 שנים לפי ס' 10(3) לחסד"פ). לאחר תקופה זו אין צורה חוקית שבה ניתן לגבות את הדו"ח ואין חובה לשלמו. בהצלחה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן
אלה ספיר