משפט באישום של חניה באזור מיועד לנכים
אשתי קיבלה דו"ח לפני כשנה וחצי בבאר יעקוב על חנייה במקום השמור לנכה ליד בית מגורים. קנס של 1000 שקלים. היא פנתה בבקשה לבטל את הדו"ח בטענה שלא היה סימון על הכביש והשלט היה מוסתר בענפי עץ. הבקשה נדחתה אז ביקשה להישפט. הדיון ביום ראשון הקרוב ברמלה. כל מי שהראתי לו את התמונה היכן שהיא חנתה, כולל קצין הבטיחות של החברה בה אני עובד, מסכים שהתמרור אינו תקני ולא מוצב במקום שאדם סביר יכול להבין היכן מקום החניה השמור לנכה. (אין סימון על הכביש, והתמרור מוצב אחרי המקום השמור ולא לפניו, והוא לא נראה כמו תמרור 437 שאמור להיות 50X50 בצבע כחול) השאלה שלי, כאשר השופטת מקריאה את האישום ושואלת אם הנאשמת "מודה או לא מודה" , היא מצפה לתשובה של "כן או לא", או שיש אפשרות להסביר ולטעון מדוע לדעתנו לא היה לאשתי מושג שהיא חונה בחניית נכים? איך הכי נכון לענות לשאלה הזאת כדי לא להרגיז את השופטת ישר על ההתחלה?
דני שלום רב, מדבריך אני למד כי העבירה נעברה ע"י אשתך - חנתה במקום המיועד לנכים, אך לדבריך שלא במתכוון. אמליץ תחילה לשוחח עם התובע באולם, להציג בפניו את התמונות שבידכם, ולנסות להגיע להסדר מקל בשל הפגם בראיית התמרור. לא נחשפתי לתמונות לכן איני יכול לייעץ לך האם מדובר בפגם מהותי. לחלופין או בנוסף, בידך להראות לשופט את התמונות ולנסות, תוך כדי דיון, לקבל את עמדתו בנושא. אופציה נוספת, לבקש מהשופט לדחות את מועד הדיון, ולפנות לעירייה בבקשת תע"צ לעניין חוקיות הצבת התמרור. עם זאת, עליכם לקחת בחשבון שאם מדובר בהצבה חוקית ותקינה, הרי שבנסיבות האלו לא יהא נכון לנהל הליך משפטי, וייתכן שתאבדו את היתרון של הודאה באשמה בהזדמנות הראשונה. בהצלחה
תודה רבה על התגובה. אני מנסה להבין איך מתנהל ההליך וכמובן שאשמח לשוחח עם התובע אם הוא יהיה מעוניין לדון בפשרה. אם הייתי חושב שהיא אשמה היינו משלמים את הקנס וחוסכים את ההליך המשפטי. אז מה ההגיון להודות באשמה כעת? השאלה איך היא אמורה לענות לשאלת השופט "אשם/לא אשם" כך שתוכל להציג את טענותיה ולהראות את התמונות לשופט ? היא לא מכחישה שחנתה במקום המצויין בדו"ח. היא מבקשת לטעון שלא היה לה מושג שמדובר בחניית נכים ואם היתה חושבת שזו חניית נכים בוודאי שלא היתה חונה שם. הרחוב היה ריק והוא תמיד ריק. (זו היתה הפעם הראשונה שהיא ביקרה בישוב הזה.)
ע"פ דבריך הוצב במקום "תמרור" בצבע לבן אשר בתוכו ישנו איור מוקטן של 437 + מס' רכב. רבות הרשויות הנוהגות להציב "תמרור" זה במקום תמרור תקני של 437. מעניין איך ביהמ"ש יתייחס לסוגיית הצבה לא תקנית זו. ההליך בביהמ"ש: ביום הראשון - זהו הליך ההקראה בו נדרש בעל התביעה האם הוא מודה בדבר העברה אם לאו? במידה ואשתך כופרת בדבר העברה, היא תזומן לתאריך אחר. שלב זה הוא שלב ההוכחות. בשלב זה תוכל זוגתך להעלות את טענותיה ואת השגותיה לגבי מהות העברה וכן תוכל להגיש את תצלומיה. שלב שלישי - הכרעת הדין וגזר הדין.