שלום וויזגן

פניית פרסה כשמסומן חץ ישר

שלום וברכה. לפי תקנה 44 (ב): מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה. הדעה הרווחת היא שבמידה ומותר לפנות שמאלה אז מותר פרסה כשאין תמרור האוסר פרסה אך אם סומן בכביש חץ ישר או ישר וימינה אז אסור לפנות פרסה שמאלה. וזו נלקחה מתוך המילים "או סימון" מה שאיני מבין הוא : מה הקשר בין הדברים? פנית פרסה שמאלה אינה פניה שמאלה ולא קשורה אליה כלל כי גם אם יש תמרור של אין פניה שמאלה (הכוונה שהכביש משמאל מסומן באין כניסה) ואין שום סימון אז מותר לבצע פניית פרסה. כביכול מה שאותה דעה אוסרת על סמך הסימון בכביש הוא שהסימון מורה ישר אז אין לפנות פניית פרסה אך מה זה שונה מהסימון של חץ שמאלה? כי אז גם לא פניתי שמאלה אלא ביצעתי פרסה גם לשון התקנה משתמשת ב "האוסר פניית פרסה" והחצים בכביש למעשה מורים לאן כן ומתוך כך מובן לאן לא אך לא בצורה ישירה של "איסור" כלשון החוק. ובכלל, הסימונים בכביש משמשים לביצוע תקנה 36 (ד) שכך לשון הפירוש לתמרור 813 . אז אחרי שהסברתי את דעתי בנושא, האם החץ שמורה ישר הוא הסימון אליו התכוון המחוקק בתקנה 44 (ב) ?

שי גלעד - משרד עו"ד

אכן, אסור לבצע פניית פרסה בניגוד לחץ שמורה על נסיעה ישר בלבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה