לואיזה

ערב חג ואחרי החג

שלום רב ! ברצוני לברר אני כבר עובדת בעבודתי שלוש שנים ורצתי לשאול האם זה חוקי שבעבודה שלי אומרים לנו שמי שעובד בערב חג ואחרי החג מקבל את החג עצמו או שזה לא חוקי לעשות את זה אני קצת מקופחת לעבוד כל ערב חג ואחרי רק בגלל שאני אמורה לקבל את החג עצמו. תודה :)

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

המצב המשפטי המחייב מקורו בצו הרחבה לעניין דמי חג החל רק על עובדים בשכר שעתי או יומי או קבלני וזאת לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה. הזכאות לדמי חג מותנית בעבודה של העובד יום לפני החג ויום אחרי החג. אם המעביד יבקש לסגור את מקום העבודה יום לפני החג או יום אחרי, גם אז יהיה זכאי העובד לדמי חג. אם העובד יבקש לא לעבוד בימים אלו אז הוא לא יהיה זכאי לדמי החג. מדובר ב - 9 ימי חג בלבד: 2 ימי ראש השנה, יום כיפור,2 ימי סוכות ( ערב חג ושמחת תורה), 2 ימי פסח, חג שבועות וחג העצמאות) עובד לא יהיה זכאי לימי חג החל בשבת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר