משפטי– זאפ
חזרה לפורום

מחלת ילד

רונ
רונית

שלום רב, אני מורה בבי"ס, מלמדת 14 שעות בשבוע המתפרסים על 3 ימים (70% משרה בהוראה) ומשתכרת בחוזה אישי. בתי הקטנה, בת השנתיים חולה בסרטן ונזקקת לטיפולים כימותרפיים אחת לשבוע ל-5 חודשים הקרובים. המחלה נתגלתה בחופשת חנוכה ומאז היא איתי בבית בעקבות ניתוח להוצאת הכליה עם הגידול. בתחילה היה נשמע פשוט- אקבע את ימי הכימותרפיה שלה לבוקר חופשי שלי ואוכל להמשיך לעבוד. לצערי העניין יותר מורכב, השבוע היינו בבי"ח 3 פעמים והטיפול הכימותרפי נדחה בשל בעיות בספירת הדם. כעת נקבע לה יום שבועי חדש לטיפולים (יום בו אני מלמדת)...עושה רושם שאין לי שום אפשרות לקבוע דברים מראש ולהתחייב להתמיד בעבודה. אילו עבדתי במשרד זה היה פחות מורכב-מתקשרים שלא באים בבוקר. אולם במצב הנוכחי, אין לביה"ס שום אפשרות לתכנן ממלא מקום באופן ספונטני משבוע לשבוע ומיום ליום...שמעתי שמגיעים לי כ-90 יום מחלת ילד עבור ילד עם מחלה ממארת. לשנה"ל נותרו כ-5 חודשים ואני עובדת רק 3 ימים בשבוע. זה יוצא פחות מ-90 יום. האם אוכל פשוט להוריד מעצמי וממקום העבודה אץ הלחץ הזה ולקחת חופשת מחלת ילד עד סוף השנה, מבלי לאבד את המשכורת שלי? או שלא הבנתי כראוי את החוק? תודה מראש