משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשאבי אנוש ושכרהרעת תנאים ושחרור פיקדון הפיצויים
חזרה לפורום

הרעת תנאים ושחרור פיקדון הפיצויים

אלכ
אלכס

שלום ושבוע טוב 7 שנים אחרונות עבדתי בכח אדם, כי מאבטח. ב-13.12.2011 הופסקה תעסוקתי במקום שעבדתי. נגשתי למשרדים והוציעו לי מקום אחר יחיד בעיר אחרת. אמרתי כי אני אחשוב על זה ובינתיים אקח חופש. ב-18.12.2011 שלחו לי מכתב ובו כתבו כי אני חייב להחזיר תשובה עד 1.1.2012 ואם לא – יחשב כהתפטרות חד צדדית ומרצון ב-19.12.2011 שלחו לי מכתב כי בחרתי שלא לקבל את הצעתיה(של חברה) ועל כך הם רואים את זה כהתפטרות חד צדדית ומרצון שניתנה ללא מתן ימי ההודעה המוקדמת כחוק. ב-2.1.2012 מלאתי טופס התפטרות. ב-18.1 יצא מכתב התפטרות. לפי החוזה, מגיע לי לקבל פיצויים. חשבון נמצא ב"מגדל". כעת מעסיק טוען כי אקח חודשיים ימים עד שאני אקבל מסמחים(מכתב עזיבה ותופס161) הנדרשים לקבלת פיצויים. השאלות שלי הן: איך אני יכול להוציא פסק דין כי התפטרות היתה בגלל הרעת תנאים? כבר לא נזכיר כי לקחתי חלק בהתארגנות העובדים ופיטרו אותי מסיבה הזאת(יש פסק דין של בית משפט לעבודה בירושלים – עבור אנשים שפוטרו אחריי) כמה זמן זה יכול לקחת? האם התפטרות היתה "מרצון" וללא ההודעה מוקדמת? האם זה חוקי למשוך זמן עם מסמכים? אחר כך גם ב"מגדל" יקח חודש עד שיחרור פקדון. תוצאה – פיצויים אחרי 3 חודשים!!! תודה מראש בכבוד רב