משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשאבי אנוש ושכרצעקו עלי ואיימו עלי בעבודה, יש מקום לתביעה?
חזרה לפורום

צעקו עלי ואיימו עלי בעבודה, יש מקום לתביעה?

אנו
אנונימי כרגע

שלום רב, היום, יום שבת, הייתה לי משמרת בעבודה שלי (עבודה זמנית שאני עובד בה במשך חודש וקצת, כמעט בכל יום). במהלך העבודה אני מתנייד ממקום למקום על ידיי תחבורה ציבורית, ומקבל כסף ביד עבור ההוצאות של הנסיעות. ההוצאות להיום לא הספיקו לי בכדי להשלים את העבודה, והתקשרתי לאחד מהממונים עלי כדי שיפתור עבורי את הבעיה או שיתן לי הצעה מה לעשות. דיברתי אליו בנימוס ובצורה יפה, ללא שום נאצה או קללה או איום. האיש ענה לי "זאת בעיה שלך! זה חוסר אחריות! פיתאום לאף אחד מהעובדים אין אפשרות לנסוע!". אמרתי לו שאין לי בעיה להגיע לנקודה האחרונה בעבודה ולחכות שם כמה שצריך עד שיגיע מישהו ויתן פיתרון למצב, ציינתי גם שאין לי כסף משלי לשלם עבור הנסיעה. פיתאום האיש אומר לי "אתה לא מאיים עלי!" - אני מציין שלא איימתי עליו או רמזתי שאני מאיים עליו בשום דרך שהיא והייתי בהלם מוחלט ממה שהוא אמר לי. אמרתי לו "אני לא מאיים עלייך ואני מדבר אלייך בצורה יפה, זה לא לעניין שאני עובד קשה עבורכם ומקבל יחס שכזה" והוא אמר לי "אם אין לך כסף אז תלך לאבא שלך ומצידי שהשיחה הזאת תהיה מוקלטת" וניתק לי את הטלפון בפרצוף. התקשרתי אליו עוד פעם ושאלתי אותו אם הוא ניתק את הטלפון והוא אמר שהטלפון התנתק לבד. הוא גם אמר לי "אם אתם לא משלימים את העבודה אתם לא מקבלים כסף עבור יום העבודה הזה" (אם אני לא טועה, זה לא חוקי) ועניתי לו שבמידה ולא ישלמו לי אני אלך לבית דין לעבודה והוא אמר לי "תעשה מה שאתה רוצה, לך הביתה" וניתק את הטלפון. הבנאדם שמצוות אלי היה ליידי ושמע את כל השיחה, כולל הצעקות של הממונה עלי בטלפון. הוא יכול ומעוניין להעיד שהכל נכון. אני רוצה לציין ללא קשר שגם אחראית הפרויקט התקשרה אלי פעם אחת במקרה אחר, ואמרה לי שאני לא מקבל כסף עבור שעתיים מהחודש הקודם כי לא הספקתי להגיע לנקודה מסויימת (זה היה כבר בשעות העבודה, ונדמה לי שגם זה לא חוקי), ושכל פעם שאני מדבר איתה בטלפון היא עונה ומנתקת לי את הטלפון בפנים. לי ולשאר העובדים שלהם. אני גם מציין שאני מבין העובדים המצטיינים שלהם, על פי טענתם מSMS שהם שלחו לי. הם כתבו שאיכות החומרים שאני מגיש להם היא מבין 3 הטובים ביותר. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לתבוע/להגיש תלונה על הממונה עלי או על החברה שאני עובד בה? ואם כן, אז באיזה פעולה עלי לנקוט? תודה רבה עבור כל תשובה.