לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רועי

תאונה

שלום, לפני מספר ימים חניתי ברחוב צר. אשמתי פתחה את הדלת ורכב פגע בדלת מאחור. הנזק: אצלי הדלת אינה נסגרת טוב, אצלו עפה המראה לחלוטין. הוא טען כי אשתי שישבה מאחורי הנהג ופתחה את הדלת לכיוון הכביש ביצע את הפעולה בבת אחת והוא לא ראה בכלל את הדלת נפתחת. ועל כן אני אשם. ליד הדלת הימנית יש כיסא ילד אשר אינו מאפשר לאדם מבוגר לצאת מדלת ימין וכמובן שגם הידית אינה נפתחת מבפנים. גם מלפנים יש כיסא תינוק כך שאדם בוגר חייב לשבת מאחורי הנהג. המטרה בדרך כלל שאת הילד יוציאו מכיוון המדרכה איפה שהכיסא שלו. האיש רוצה לתבוע אותי. אשמח לדעת. 1. האם הוא צודק, ואכן אשתי אשמה בשל כך שפתחה את הדלת? (היא לא זוכרת שראתה רכב מתקרב מאחור) 2. האם הנהג הפוגע אשם כי פגע מאחור. 3. האם זה שהמראה שלו נשברה לחלוטין ויצאה מהמקום, מראה כי הנהג למעשה נסע מהר ובצורה שאינה מתאימה לתנאי הכביש. אחרת הייתה כמו כל מראה מתעקמת פנימה. אשמח לדעת מה עלי לעשות, הוא רוצה שאני אפעיל את הביטוח שלי, אני חושב שהוא צריך להפעיל את שלו כי הוא פגע בי. אני מניח שזה יגיע לבית המשפט. תודה רועי

עו"ד אריאל פרויליך

התשובה לשאלה עובדתית. אם אכן נפתחה דלת ימנית לכיוון הכביש לפתע בכביש צר נראה שהאשמה היא על "פותח הדלת" ולא על הנהג השני. זו לא נחשבת "פגיעה מאחור" שכן זו פגיעה בדלת שנפתחה לפתע לתוך נתיב נסיעה ולא פגיעה בפגוש אחורי של רכב. העובדה שאשתך לא ראתה רכב מגיע מאחור מוכיח שהיא לא הביטה אחורה כי אם היתה מביטה היתה רואה את הרכב. העובדה שהמראה נשברה לא מוכיחה מהירות מופרזת שכן גם במהירות איטית מראה יכולה להישבר. כדאי שאכן תפעיל את הביטוח שלך אם אכן אשתך פתחה דלת אחורית ימנית.

רועי

לגבי הנושא הזה, אני מסכים כי השאלה פה היא מה היה קודם. אולם כאשר אין חד משמעיות. דהיינו אני אומר הייתה פתוחה, הוא אומר לא הייתה פתוחה מה אז? אנחנו מסכימים שהדלת נפתחה, אולם אנו לא מסכימים על זמן הפתיחה.

עו"ד אריאל פרויליך

עצם פתיחת הדלת מימין לתוך נתיב נסיעה היא עבירה. גם הטענה שאשתך לא זוכרת מה עשתה לא תומכת בגרסתך. נכון שנהג בכביש צר בין מכוניות חונות חייב לנסוע לאט, ואם נסע מהר ייתכן ויש רשלנות תורמת. כמו כן גם ניתן לטעון כנגד גובה הנזק הנטען לבדוק קבלות ששולמו עבור התיקון וסבירותן שכן דו"ח השמאי אינו "תורה מסיני". אם מדובר ב"תביעה קטנה" אפשר תמיד להתגונן ולנסות לשלם פחות לפני הפניה לביטוח האישי(שגם בו יש השתתפות עצמית ואבדן הנחות).

רועי

תודה רבה רק לנושא העברה. האם בוודאות אסור לפתוח דלת מצד ימין? גם אם כמו שתיארתי יש סיבה לכך? (כיסא ילד + אי אפשור פתיחת דלת שלא מבחוץ על מנת למנוע יציאת ילד בזמן נסיעה) רק לצורך הדיוק הרחוב היה חד סיטרי, החניה הייתה מימין, דהיינו הדלת השמאלית היא שנפתחה. (צד הכביש). דלת הילד הייתה הימנית ואכן משם הוא יצא לאחר שפתחו לו את הדלת מבחוץ.

עו"ד אריאל פרויליך

תבינו אין קשר ימין או שמאל אסור לפתוח דלת ולהוריד נוסעים בכיוון הכביש. אם נהג חונה מימין ויוצא מדלת הנהג שמאלה הוא מסתכן והדלת נפתחת לתוך נתיב הנסיעה. מצד שני ברור שגם אם נהג פותח דלת כאמור אין היתר לדרוס אותו או לפגוע בדלת וגם הנהג השני אמור להיזהר. הכל בהתאם לעובדות בשטח.

רועי

מה אם הדלת הייתה פתוחה כאשר הרכב פגע בא. הפגיעה הייתה בדלת והמרחק של הרכב כאשר נעמד הראה כי הדלת הייתה פתוחה לחלוטין. אחרת לא הייתה פגיעה. ההיגיון שלי אומר כי אשתי לא זרקה את הדלת החוצה. אלא פתחה אותה כמו כל אדם אחר. היא לא זוכרת בכלל מה עשתה. האם אין אחריות (אשם תורם) גם של הצד השני? למשל מה אם היה ילד יוצא בין שתי מכוניות האם אין על הנהג לנהוג בזהירות. ולכן יש גם עליו אשמה. דבר נוסף. בתור נהג זהיר (ועם מזל כנראה)אני בתוכנית ביטוח מקיף מאוד זולה, כי לא תבעתי מעולם את הביטוח מעל 15 שנה. במקרה שאני תובע, אני מפסיד פעמיים, גם יוצא מהתוכנית וגם העלות השנתית לפעם הבאה תהיה גבוהה יותר בשל תביעה. האם לא שווה לי במקרה כזה לנסות את מזלי בבית המשפט? שאלה אחרונה בעל הרכב הפוגע , מסר לי שעלות התיקון + השמאי שלו היו מעל 3000 ש"ח. האם ניתן להתווכח על הנושא? ולומר כי העלות היא מנופחת?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות