דני

כניסת רגולציה חדשה - אופציות בינאריות

האם לאחר כניסת הרגולציה החדשה של הרשות לניירות ערך תחול על פעילות מהארץ ללקוחות בחו"ל

כנרת רצון-פיקובסקי

דני שלום, אני מניחה שאתה שואל לגבי חברות ישראליות, הפועלות מישראל אבל הלקוחות זרים. אם זו השאלה, אז התשובה היא כן, משום שהחברה פועלת טריטוריאלית מישראל. בהצלחה,

דני

אבל אם נגיד היא פועלת בשם של חברה מחו"ל? נגיד שהיא עושה הטעייה ללקוח מחו"ל הוא יכול לתבוע פה בארץ?

כנרת רצון-פיקובסקי, עו"ד

דני שלום, באופן עקרוני התשובה חיובית, כלומר, אפשר לתבוע בארץ. עם זאת, ישנן מספר הסתייגויות: לעיתים החוזה עם הלקוח מכריז על מקום דיון שונה מישראל, למשל קפריסין, וכן יתכן וישנם הסכמים בינלאומיים המפנים תלונה משמעתית של גורם מפוקח למדינה מסוימת, בה הלקוח ממוקם ולא במקום בו ממוקם נותן השירות. בהצלחה,