ביטול המונח משמורת ואפוטרופסות בעקבות אימוץ דו"ח ועדת שניט
עד כמה שאני מבין הרפורמה שתהיה בעקבות אימוץ דוח וועדת שניט (בחלקו), תכלול ביטול המונח משמורת ואפוטרופסות. כיום אני נאבק על ההגדרה ההורית על אף שחלוקת הזמנים כמעט שווה ועל אף שמבחינה אופרטיבית אין לו משמעות וזאת לאור התיוג של אחד ההורים כהורה סוג "ב" ומכיוון שזה מאפשר לאם להרגיש ולהתנהג כהורה עדיף, בסופו של דבר כמובן שזה יכול לחלחל לילדה ולגרום לנזקים ארוכי טווח. השאלה שלי היא האם כאשר הצעת החוק תעבור בכנסת אוטומטית הכותר "משמורנית" תעלם או שיהיה צורך לנקוט בהליכים משפטיים כלשהם לטובת העניין. רק אוסיף שבפסק הדין השופט הגדיר את שנינו כהורים שווים מול הילדה ואת שני הבתים כבתיה של הילדה ונתן לאם את כותרת המשמורת "כדי שלא תרגיש מוחלשת" כהגדרתו. במילים אחרות אמר שאין משמעות למלה ונותן את זה לאם כדי שתרגיש טוב. תודה מראש על התשובה!
עמית שלום, דו"ח ועדת שניט הוגש לשר המשפטים אשר בחר לאמצו ולקדמו כהצעת חוק. נקודת הפתיחה החדשה , בהתאם להמלצות הועדה, היא ששני ההורים נשארים הורי הילד – אמא ואבא, ללא כל הגדרה ייחודית או שונה למי מהם. המשמעות הנובעת מביטול ההגדרה היא שלהורים אין זכויות ביחס לילד אלא חובות וסמכויות לממש את זכויותיו שלו, כולל זכותו לקיום קשר אישי, ישיר וסדיר עם כל הורה, וכן לקיום קשר בינו לבין משפחתו הקרובה. הקריטריון המנחה יהיה טובת הילד. שאלתך היא באם אחרי אישור הצעת החוק יהא צורך בהליכים משפטיים על מנת לשנות פסק דין אשר בו נקבע כי משמורת הקטין תמסר לאמו. התשובה היא שבכל מקרה שבו ניתן פסק דין , יש צורך בהליך משפטי לביטולו. בהצלחה, שוש
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ